Ливерпул у ''Вјечном граду'' троши 100 милиона!

"Редси" на лето планирају да доведу двојицу играча Роме и једног Лација, што ће их коштати ни мање, ни више 100 милиона евра.

Фудбал 16.02.2015 | 21:40
Ливерпул у ''Вјечном граду'' троши 100 милиона!

Како је Ливерпул одрадио претходни прелазни рок, краткорочно посматрано, говори табела Премијер лиге.

Продајом Луиса Суареза и куповином неколицине јефтинијих (али, не јефтиних) фудбалера, "редси" су из борбе за титулу првака склизнули назад у борбу за излазак у Европу.

Пред менаџером Бренданом Роџерсом је још (најмање) један прелазни рок током ког ће моћи да поправи утисак, исправи пропуштено, коригује губитке.

О томе је у понедељак писала и енглеска штампа, која наводи да ће Ливерпул на лето покушати да доведе тројицу играча из римских клубова, двојицу из Роме и једног из Лација. Незванично, Роџерс ће 100 милиона евра које има на располагању потрошити на везисте Миралема Пјанића (24) и Рађу Најнголана (26) из Роме, односно нападача Кејту Балде Дијаоа (19) из Лација.

У исто време, Ливерпул би из Лила требало да повуче летос капарисаног нападача, Дивока Ориђија (19), који је остављен да одигра још једну сезону у француском клубу.

Енглески медији најављују и чистку на "Енфилду", где је ове сезоне подбацио велики број играча, што нових, што староседелаца. Роџерс ће наводно појачања доводити око "осовине" екипе, која се - за сада - огледа у групи од седам играча: Филип Кутињо, Џордан Хендерсон, Данијел Стариџ, Адам Лалана, Рахим Стерлинг, Мартин Шкртел, Лазар Марковић.

Марио Балотели ће добити "форе" до краја сезоне да убеди Роџерса да је "он тај", док је са великим бројем играча известан растанак. Поред одлазећег капитена Стивена Џерарда, на леду су Симон Мињоле, Глен Џонсон, Коло Туре, Хосе Енрике, Мамаду Сако, Рики Ламберт, Алберто Морено, Фабио Борини, док су "ни тамо - ни вамо" Дејан Ловрен, Лукас Лејва, Емре Џан, Џо Ален, Џон Фланаган, итд.

Не треба заборавити и играче које славни клуб има на позајмицама, а то су Себастијан Коатес, Тијаго Иљори, Андре Виздом, Лојд Џонс, Жоао Тешеира, Луис Алберто, Јаго Аспас, Рафаел Паез...

Коментари / 0

Оставите коментар