Liverpul u ''Vječnom gradu'' troši 100 miliona!

"Redsi" na leto planiraju da dovedu dvojicu igrača Rome i jednog Lacija, što će ih koštati ni manje, ni više 100 miliona evra.

Fudbal 16.02.2015 | 21:40
Liverpul u ''Vječnom gradu'' troši 100 miliona!

Kako je Liverpul odradio prethodni prelazni rok, kratkoročno posmatrano, govori tabela Premijer lige.

Prodajom Luisa Suareza i kupovinom nekolicine jeftinijih (ali, ne jeftinih) fudbalera, "redsi" su iz borbe za titulu prvaka skliznuli nazad u borbu za izlazak u Evropu.

Pred menadžerom Brendanom Rodžersom je još (najmanje) jedan prelazni rok tokom kog će moći da popravi utisak, ispravi propušteno, koriguje gubitke.

O tome je u ponedeljak pisala i engleska štampa, koja navodi da će Liverpul na leto pokušati da dovede trojicu igrača iz rimskih klubova, dvojicu iz Rome i jednog iz Lacija. Nezvanično, Rodžers će 100 miliona evra koje ima na raspolaganju potrošiti na veziste Miralema Pjanića (24) i Rađu Najngolana (26) iz Rome, odnosno napadača Kejtu Balde Dijaoa (19) iz Lacija.

U isto vreme, Liverpul bi iz Lila trebalo da povuče letos kaparisanog napadača, Divoka Oriđija (19), koji je ostavljen da odigra još jednu sezonu u francuskom klubu.

Engleski mediji najavljuju i čistku na "Enfildu", gde je ove sezone podbacio veliki broj igrača, što novih, što starosedelaca. Rodžers će navodno pojačanja dovoditi oko "osovine" ekipe, koja se - za sada - ogleda u grupi od sedam igrača: Filip Kutinjo, Džordan Henderson, Danijel Staridž, Adam Lalana, Rahim Sterling, Martin Škrtel, Lazar Marković.

Mario Baloteli će dobiti "fore" do kraja sezone da ubedi Rodžersa da je "on taj", dok je sa velikim brojem igrača izvestan rastanak. Pored odlazećeg kapitena Stivena Džerarda, na ledu su Simon Minjole, Glen Džonson, Kolo Ture, Hose Enrike, Mamadu Sako, Riki Lambert, Alberto Moreno, Fabio Borini, dok su "ni tamo - ni vamo" Dejan Lovren, Lukas Lejva, Emre Džan, Džo Alen, Džon Flanagan, itd.

Ne treba zaboraviti i igrače koje slavni klub ima na pozajmicama, a to su Sebastijan Koates, Tijago Iljori, Andre Vizdom, Lojd Džons, Žoao Tešeira, Luis Alberto, Jago Aspas, Rafael Paez...

Komentari / 0

Ostavite komentar