Торес-Гризман-Манџукић никад више заједно!

Утакмица на "Балаидосу" показала је да Дијего Симеоне (још) не може да игра у формацији 4-3-3. Експеримент га је скупо коштао.

Фудбал 16.02.2015 | 21:00
Торес-Гризман-Манџукић никад више заједно!

Од 4:0 против Реала до 0:2 против Селте, кратак је пут.

Понижавање највећег ривала на "Висенте Калдерону" прошлог викенда фудбалери Атлетика платили су бројним повредама и суспензијама, па је нашироко хваљени тренер Дијего Симеоне, хтео-не хтео, морао нешто да мења за пут на "Балаидос".

Испоставило се, а то је и сам признао после утакмице, да је изабрао потпуно погрешну алтернативу саставу који је био доминантан у прошлом колу.

Пробао је са тројицом нападача, Фернандом Торесом, Мариом Манџукићем и Антоаном Гризманом у стартној постави, али је брзо схватио да ће морати нешто да мења на полувремену, па је избор пао на Тореса који је остао у свлачионици. Међутим, ни тиме није добио ништа.

Штавише, 0:0 претворило се убрзо у 2:0 за Селту и пад Атлетика на седам бодова заостатка за Реалом, а шест за Барселоном.

"У првом полувремену изабрао сам погрешну формацију. Бацио сам 45 минута. Лоше сам одлучивао", рекао је Симеоне репортеру "Аса".

"Кривица не лежи у Фернанду, који је морао да изађе, јер нисмо могли да пронађемо баланс. Кривица је само моја".

Потом...

"Почели смо боље друго полувреме, али се онда догодио пенал, па други гол. Селта је једноставно била боља".

Симеоне је упитан да ли је ово био први и последњи пут да три сјајна нападача које има, Торес, Манџукић и Гризман, играју заједно. Атлетико је неретко играо само са једним шпицем, а ако је Гризман био у тиму поред Манџукића или Тореса, играо је повученије, или по крилу.

"Видећемо... Не знам, тренутно. У овом тренутку било би неодговорно рећи било шта осим да то није функционисало. Губили смо лопту у зачетку акција, нисмо могли да се повежемо. Зато сам увео Канија и игра је била боља, али...", сумирао је Симеоне.

Аргентинац је признао да је Тореса оставио у свлачионици на полувремену због својих пропуста, али да то није био разлог због чега је после 30 минута игре заменио Тијага Мендеша.

"Не, изашао је из игре због бола у бутном мишићу. Он је морао напоље, а ушао је Марио Суарез, с тим да смо ми већ били у формацији 4-3-3, са Торесом на левом крилу", испричао је Симеоне.

Он се није сложио са констатацијом да је титула изгубљена, као ни да је то због губљења бодова на малим теренима.

"Наставићемо да се такмичимо. Мислимо само на следећу недељу. Притом, не мислим да је 'Балаидос' мали стадион".

Коментари / 0

Оставите коментар