Tores-Grizman-Mandžukić nikad više zajedno!

Utakmica na "Balaidosu" pokazala je da Dijego Simeone (još) ne može da igra u formaciji 4-3-3. Eksperiment ga je skupo koštao.

Fudbal 16.02.2015 | 21:00
Tores-Grizman-Mandžukić nikad više zajedno!

Od 4:0 protiv Reala do 0:2 protiv Selte, kratak je put.

Ponižavanje najvećeg rivala na "Visente Kalderonu" prošlog vikenda fudbaleri Atletika platili su brojnim povredama i suspenzijama, pa je naširoko hvaljeni trener Dijego Simeone, hteo-ne hteo, morao nešto da menja za put na "Balaidos".

Ispostavilo se, a to je i sam priznao posle utakmice, da je izabrao potpuno pogrešnu alternativu sastavu koji je bio dominantan u prošlom kolu.

Probao je sa trojicom napadača, Fernandom Toresom, Mariom Mandžukićem i Antoanom Grizmanom u startnoj postavi, ali je brzo shvatio da će morati nešto da menja na poluvremenu, pa je izbor pao na Toresa koji je ostao u svlačionici. Međutim, ni time nije dobio ništa.

Štaviše, 0:0 pretvorilo se ubrzo u 2:0 za Seltu i pad Atletika na sedam bodova zaostatka za Realom, a šest za Barselonom.

"U prvom poluvremenu izabrao sam pogrešnu formaciju. Bacio sam 45 minuta. Loše sam odlučivao", rekao je Simeone reporteru "Asa".

"Krivica ne leži u Fernandu, koji je morao da izađe, jer nismo mogli da pronađemo balans. Krivica je samo moja".

Potom...

"Počeli smo bolje drugo poluvreme, ali se onda dogodio penal, pa drugi gol. Selta je jednostavno bila bolja".

Simeone je upitan da li je ovo bio prvi i poslednji put da tri sjajna napadača koje ima, Tores, Mandžukić i Grizman, igraju zajedno. Atletiko je neretko igrao samo sa jednim špicem, a ako je Grizman bio u timu pored Mandžukića ili Toresa, igrao je povučenije, ili po krilu.

"Videćemo... Ne znam, trenutno. U ovom trenutku bilo bi neodgovorno reći bilo šta osim da to nije funkcionisalo. Gubili smo loptu u začetku akcija, nismo mogli da se povežemo. Zato sam uveo Kanija i igra je bila bolja, ali...", sumirao je Simeone.

Argentinac je priznao da je Toresa ostavio u svlačionici na poluvremenu zbog svojih propusta, ali da to nije bio razlog zbog čega je posle 30 minuta igre zamenio Tijaga Mendeša.

"Ne, izašao je iz igre zbog bola u butnom mišiću. On je morao napolje, a ušao je Mario Suarez, s tim da smo mi već bili u formaciji 4-3-3, sa Toresom na levom krilu", ispričao je Simeone.

On se nije složio sa konstatacijom da je titula izgubljena, kao ni da je to zbog gubljenja bodova na malim terenima.

"Nastavićemo da se takmičimo. Mislimo samo na sledeću nedelju. Pritom, ne mislim da je 'Balaidos' mali stadion".

Komentari / 0

Ostavite komentar