Анализа: Звездиних седморица премладих!

Да ли ће навијачи Црвене звезде на пролеће гледати фудбалску верзију серијала "Седморица младих", након пар успешних експеримената које је на припремама спровео тренер Лалатовић? Ево одговора...

Фудбал 16.02.2015 | 20:40
Анализа: Звездиних седморица премладих!

У старој Југославији био је изузетно популаран ТВ шоу, назван "Седморица младих", који је предводио чувени Јова Радовановић. Привлачио је милионе гледалаца...

Да ли ће, после пар тренерових експеримената на припремама, навијачи Црвене звезде наредног пролећа гледати своју верзију занимљиве представе, зване "Седморица младих"? Питање је...

Тренер Ненад Лалатовић у два наврата током припрема држао је на терену у исто време Предрага Рајковића (или Марка Тркуљу), Милоша Стојановића, Вукашина Јовановића, Марка Грујића, Михаила Ристића, Данијела Аврамовског и Луку Јовића.

Ниједан од њих седморице, тј. осморице, није старији од 19 година, сви и даље имају статус тинејџера и, што је најважније, Звезда није поражена ни у једном од та два сусрета. Штавише, једном је победила, једном одиграла нерешено.

Не само због серије добрих резултата у веома озбиљним проверама, против јаких противника, већ и због тога што су, према сопственим тврдњама, одрадили сјајне припреме и поставили базу за "Звездино пролеће", црвено-бели се из Турске враћају пуни оптимизма.

Можда би тренер Ненад Лалатовић, да није било тешке повреде пројектованог капитена Александра Луковића, употребио и фразу "савршене припреме", али је и поред тога у оцени рада током претходних месец и кусур дана истакао да је презадовољан.

Лалатовић је и током јесени умео да пружи шансу младим играчима у битним утакмицама, а припреме су му додатно одрешиле руке, јер тамо није било резултатског императива, па су тако навијачи у Србији, путем интернета, преко "стримова" и текстуалних преноса могли да примете како Звезда против Металиста и Мордовије практично игра са "омладинским тимом".

Конкретно...

Звезда - Мордовија: Рајковић - Цветковић, Павићевић, Лазић, Анђелковић - Ковачевић - Стојановић (од 12. Босанчић), Савићевић, Гаврић, Лазовић - Паркер, док су у другом прилику добили: Рајковић - М. Стојановић, Јовановић, Мбођ, Ђорђевић - Грујић - Ристић, Босанчић (од 58. Салами), Аврамовски, Катаи - Јовић.

Звезда - Металист: Тркуља - Павићевић (од 62. Јовановић), Стојановић, Мбођ, Ђорђевић - Грујић, Аврамовски (од 25. Босанчић), Ристић, Катаи, Јовић - Салами (од 62. Орландић).

Да ли ће то бити случај и на пролеће? Ипак не...

"Јако ми је драго што су против Металиста из Харкова, учесника Лиге Европе и Мордовије, која је међу десет најбољих тимова у Русији, играла седморица играча млађа од 19 година, од чега су шесторица из наше Омладинске школе. То раније није био случај у претходних седам, осам година, када је Црвена звезда у питању", рекао је Лалатовић и нагласио:

"То показује да је пред Црвеном звездом, без обзира на тренутно стање, светла будућност".

Међутим, то је постава пројектована за сезону 2015/16.

"Наравно, с њима не треба журити, јер они немају довољно искуства за играње у Суперлиги, али ће добијати шансу онолико колико буде потребно. Они су будућност клуба, бисери Црвене звезде. Пред њима је шест месеци током којих ће стицати искуство, а потом ће од лета они бити носиоци игре Црвене звезде, играчи који ће доносити титуле нашем клубу. С њима само треба имати стрпљења", истакао је Лалатовић.

Навијаче Звезде вероватно занима и да ли ова изјава, конкретно, значи да неки од поменутих бисера неће бити продати у међувремену...

Коментари / 0

Оставите коментар