Analiza: Zvezdinih sedmorica premladih!

Da li će navijači Crvene zvezde na proleće gledati fudbalsku verziju serijala "Sedmorica mladih", nakon par uspešnih eksperimenata koje je na pripremama sproveo trener Lalatović? Evo odgovora...

Fudbal 16.02.2015 | 20:40
Analiza: Zvezdinih sedmorica premladih!

U staroj Jugoslaviji bio je izuzetno popularan TV šou, nazvan "Sedmorica mladih", koji je predvodio čuveni Jova Radovanović. Privlačio je milione gledalaca...

Da li će, posle par trenerovih eksperimenata na pripremama, navijači Crvene zvezde narednog proleća gledati svoju verziju zanimljive predstave, zvane "Sedmorica mladih"? Pitanje je...

Trener Nenad Lalatović u dva navrata tokom priprema držao je na terenu u isto vreme Predraga Rajkovića (ili Marka Trkulju), Miloša Stojanovića, Vukašina Jovanovića, Marka Grujića, Mihaila Ristića, Danijela Avramovskog i Luku Jovića.

Nijedan od njih sedmorice, tj. osmorice, nije stariji od 19 godina, svi i dalje imaju status tinejdžera i, što je najvažnije, Zvezda nije poražena ni u jednom od ta dva susreta. Štaviše, jednom je pobedila, jednom odigrala nerešeno.

Ne samo zbog serije dobrih rezultata u veoma ozbiljnim proverama, protiv jakih protivnika, već i zbog toga što su, prema sopstvenim tvrdnjama, odradili sjajne pripreme i postavili bazu za "Zvezdino proleće", crveno-beli se iz Turske vraćaju puni optimizma.

Možda bi trener Nenad Lalatović, da nije bilo teške povrede projektovanog kapitena Aleksandra Lukovića, upotrebio i frazu "savršene pripreme", ali je i pored toga u oceni rada tokom prethodnih mesec i kusur dana istakao da je prezadovoljan.

Lalatović je i tokom jeseni umeo da pruži šansu mladim igračima u bitnim utakmicama, a pripreme su mu dodatno odrešile ruke, jer tamo nije bilo rezultatskog imperativa, pa su tako navijači u Srbiji, putem interneta, preko "strimova" i tekstualnih prenosa mogli da primete kako Zvezda protiv Metalista i Mordovije praktično igra sa "omladinskim timom".

Konkretno...

Zvezda - Mordovija: Rajković - Cvetković, Pavićević, Lazić, Anđelković - Kovačević - Stojanović (od 12. Bosančić), Savićević, Gavrić, Lazović - Parker, dok su u drugom priliku dobili: Rajković - M. Stojanović, Jovanović, Mbođ, Đorđević - Grujić - Ristić, Bosančić (od 58. Salami), Avramovski, Katai - Jović.

Zvezda - Metalist: Trkulja - Pavićević (od 62. Jovanović), Stojanović, Mbođ, Đorđević - Grujić, Avramovski (od 25. Bosančić), Ristić, Katai, Jović - Salami (od 62. Orlandić).

Da li će to biti slučaj i na proleće? Ipak ne...

"Jako mi je drago što su protiv Metalista iz Harkova, učesnika Lige Evrope i Mordovije, koja je među deset najboljih timova u Rusiji, igrala sedmorica igrača mlađa od 19 godina, od čega su šestorica iz naše Omladinske škole. To ranije nije bio slučaj u prethodnih sedam, osam godina, kada je Crvena zvezda u pitanju", rekao je Lalatović i naglasio:

"To pokazuje da je pred Crvenom zvezdom, bez obzira na trenutno stanje, svetla budućnost".

Međutim, to je postava projektovana za sezonu 2015/16.

"Naravno, s njima ne treba žuriti, jer oni nemaju dovoljno iskustva za igranje u Superligi, ali će dobijati šansu onoliko koliko bude potrebno. Oni su budućnost kluba, biseri Crvene zvezde. Pred njima je šest meseci tokom kojih će sticati iskustvo, a potom će od leta oni biti nosioci igre Crvene zvezde, igrači koji će donositi titule našem klubu. S njima samo treba imati strpljenja", istakao je Lalatović.

Navijače Zvezde verovatno zanima i da li ova izjava, konkretno, znači da neki od pomenutih bisera neće biti prodati u međuvremenu...

Komentari / 0

Ostavite komentar