Перасовић селектор ''коцкастих''!

Доскорашњи тренер Валенсије нови је селектор репрезентације Хрватске.

Кошарка 16.02.2015 | 20:00
Перасовић селектор ''коцкастих''!

Велимир Перасовић је крајем јануара напустио место тренера Валенсије, али није дуго чекао на нови посао.
После разговора са председником Кошаркашког савеза Хрватске Данком Радићем договорено је да преузме национални тим.

Перасовић ће званично бити промовисан у новог селектора Хрватске до краја фебруара, преносе хрватски медији.

Он ће на том месту заменити Јасмина Репешу, који обавља ту функцију од 2012. године, и предводиће тим на Европском првенству, које ће одржати од 5. до 20. септембра.

Перасовић (50), који се са репрезентацијом Југославије 1990. године окитио златном медаљом на Светском првенству, осим Валенсије као тренер предводио је и екипе Сплита, Цибоне, Лаборал Кућу, Севиљу, Естудијантес и Ефес.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дивос

16.02.2015 19:35

Перасовић је апсолутно најбољи хрватски кошаркашки стручњак, и ово је за "коцкасте" најбоље решење. Е сад, видећемо какву ће селекцију направити. За разлику од наше далеко најјаче групе на ЕП, где је чак 5 супер-јаких екипа и једна одлична ће после прве фазе испати, Хрвати су имали невероватну срећу, и запала им је смешно лагана група. Уз то су и домаћини у првој фази, пролаз је осигуран и могу те мечеве користити за уигравање. Е сад, проблем може бити што је Репеша дуго био селектор, састављао би тим са својом визијом, то би увек била виша екипа (рецимо са Богдановићем и Рудежом на спољним поз.), али би се појавио проблем што би играли мечеве са 7-8 играча у ротацији, а и по систему, удри са тројкама па ако иде, иде, зато су на СП прошли како су прошли. Перасовић има другачију визију, другачији рукопис, више посвећује пажње одбрани, воли имати и играче задатка, специјалисте за одбрану, али воли да има и више поливалентних играча, а таквих баш раније код Репеше и није било (иако коцкасти имају таквих играча, наравно ни близу као Србија, али их имају), видећемо и избор плеја Амера, и да ли ће вратити неке времешније играче, или дати предност неким млађим. Мислим да је вероватније ово прво. Коцкасти ће групу проћи, видећемо касније како ће им се поклопити, иако сада имају одличног стручњака и заиста добре играче, и до 1/4Ф могу проћи, већ у 1/2Ф јако тешко, једноставно има у Европи доста екипа које су боље укомпоноване.

ОДГОВОРИТЕ