Perasović selektor ''kockastih''!

Doskorašnji trener Valensije novi je selektor reprezentacije Hrvatske.

Košarka 16.02.2015 | 20:00
Perasović selektor ''kockastih''!

Velimir Perasović je krajem januara napustio mesto trenera Valensije, ali nije dugo čekao na novi posao.
Posle razgovora sa predsednikom Košarkaškog saveza Hrvatske Dankom Radićem dogovoreno je da preuzme nacionalni tim.

Perasović će zvanično biti promovisan u novog selektora Hrvatske do kraja februara, prenose hrvatski mediji.

On će na tom mestu zameniti Jasmina Repešu, koji obavlja tu funkciju od 2012. godine, i predvodiće tim na Evropskom prvenstvu, koje će održati od 5. do 20. septembra.

Perasović (50), koji se sa reprezentacijom Jugoslavije 1990. godine okitio zlatnom medaljom na Svetskom prvenstvu, osim Valensije kao trener predvodio je i ekipe Splita, Cibone, Laboral Kuću, Sevilju, Estudijantes i Efes.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Divos

16.02.2015 19:35

Перасовић је апсолутно најбољи хрватски кошаркашки стручњак, и ово је за "коцкасте" најбоље решење. Е сад, видећемо какву ће селекцију направити. За разлику од наше далеко најјаче групе на ЕП, где је чак 5 супер-јаких екипа и једна одлична ће после прве фазе испати, Хрвати су имали невероватну срећу, и запала им је смешно лагана група. Уз то су и домаћини у првој фази, пролаз је осигуран и могу те мечеве користити за уигравање. Е сад, проблем може бити што је Репеша дуго био селектор, састављао би тим са својом визијом, то би увек била виша екипа (рецимо са Богдановићем и Рудежом на спољним поз.), али би се појавио проблем што би играли мечеве са 7-8 играча у ротацији, а и по систему, удри са тројкама па ако иде, иде, зато су на СП прошли како су прошли. Перасовић има другачију визију, другачији рукопис, више посвећује пажње одбрани, воли имати и играче задатка, специјалисте за одбрану, али воли да има и више поливалентних играча, а таквих баш раније код Репеше и није било (иако коцкасти имају таквих играча, наравно ни близу као Србија, али их имају), видећемо и избор плеја Амера, и да ли ће вратити неке времешније играче, или дати предност неким млађим. Мислим да је вероватније ово прво. Коцкасти ће групу проћи, видећемо касније како ће им се поклопити, иако сада имају одличног стручњака и заиста добре играче, и до 1/4Ф могу проћи, већ у 1/2Ф јако тешко, једноставно има у Европи доста екипа које су боље укомпоноване.

ODGOVORITE