Доста чекања! Наставља се ЛШ!

После зимске паузе, у уторак се наставља такмичење у фудбалској Лиги шампиона, а у првим утакмицама осмине финала тог такмичења састају се Пари Сен Жермен и Челси, односно Шахтјор и Бајерн из Минхена.

Фудбал 17.02.2015 | 00:00
Доста чекања! Наставља се ЛШ!

ПСЖ од 20.45 дочекује Челси, што ће бити реприза прошлогодишњег четвртфинала Лиге шампиона када је клуб из Лондона елиминисао Парижане.

"Биће то велика утакмица. ПСЖ се спрема за овај меч, желеће да се реванширају. Ове године је Челси још бољи у нападу него прошле године, играмо атрактивно. Не слажем се са људима који кажу да је ПСЖ уморан, рањен, безопасан. Они се спремају за ову утакмицу, баш као и Челси", рекао је фудбалер Челсија Дидије Дрогба.

Говорећи о највећој звезди француског клуба, Златану Ибрахимовићу, Дрогба је навео да се Шведјанин много променио.

"Ибрахимовић је схватио да мора да игра за тим. Волим његову игру, његову жељу... У много чему смо слични", казао је Дрогба.

Када је о здравственом статусу реч, "свеци" би могли да наступе без Тијага Моте и Матуидија, који имају лакше повреде.

"Ми смо много јачи када нас навијачи вуку напред. Биће ово једна другачија прича (од прошлогодишње)", поручује капитен ПСЖ-а Тијаго Силва.

У другом мечу осмине финале, који је на програму у уторак, у Лавову ће се састати Шахтјор и Бајерн из Минхена. И та утакмица се игра од 20.45, а занимљиво је да ће то бити први званичан меч та два клуба.

Шахтјор ће играти и против неугодне традиције, јер украјински тим до сада никада није победио неки немачки клуб у Лиги шампиона. Такодје, фудбалери Шахјтора нису постигли ни гол у последња три меча против тимова из Бундеслиге. Уколико погоде мрежу Бејерна, срушиће ту традицију, али ће постићи и свој 100. погодак у Лиги шампиона.

Украјински клуб се пласирао по трећи пут у нокаут фазу Лиге шампиона, али у тој фази није уписао победу у последња четири меча.

"Наравно да је Бајерн фаворит, али у фудбалу је све могуће", рекао је тренер украјинског клуба Мирчеа Луческу.

Бајерн у меч против Шахјора улази веома расположен после убедљиве победе од 8:0 над Хамбургом у Бундеслиги.

"Никад није лако играти у Украјини у ово доба године, али ми смо Бајерн и покушаћемо да победимо. Знамо да ће бити тешко, поштујемо противника, али можемо до победе", рекао је фудбалер Бајерна Мехди Бенатија.

Реванш мечеви играју се у Лондону и Минхену 11. марта.

У среду се састају Базел - Порто и Шалке - Реал Мадрид, а следеће седмице играју се први мечеви између Јувентуса и Борусије Дортмунд, Манчестер ситија и Барселоне, Арсенала и Монака, те Бајер Леверкузена и Атлетико Мадрида.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

небитно

16.02.2015 23:09

схоw тиме на ронхил тв у сарадњи са ронхил Газпром

ОДГОВОРИТЕ