Dosta čekanja! Nastavlja se LŠ!

Posle zimske pauze, u utorak se nastavlja takmičenje u fudbalskoj Ligi šampiona, a u prvim utakmicama osmine finala tog takmičenja sastaju se Pari Sen Žermen i Čelsi, odnosno Šahtjor i Bajern iz Minhena.

Fudbal 17.02.2015 | 00:00
Dosta čekanja! Nastavlja se LŠ!

PSŽ od 20.45 dočekuje Čelsi, što će biti repriza prošlogodišnjeg četvrtfinala Lige šampiona kada je klub iz Londona eliminisao Parižane.

"Biće to velika utakmica. PSŽ se sprema za ovaj meč, želeće da se revanširaju. Ove godine je Čelsi još bolji u napadu nego prošle godine, igramo atraktivno. Ne slažem se sa ljudima koji kažu da je PSŽ umoran, ranjen, bezopasan. Oni se spremaju za ovu utakmicu, baš kao i Čelsi", rekao je fudbaler Čelsija Didije Drogba.

Govoreći o najvećoj zvezdi francuskog kluba, Zlatanu Ibrahimoviću, Drogba je naveo da se Švedjanin mnogo promenio.

"Ibrahimović je shvatio da mora da igra za tim. Volim njegovu igru, njegovu želju... U mnogo čemu smo slični", kazao je Drogba.

Kada je o zdravstvenom statusu reč, "sveci" bi mogli da nastupe bez Tijaga Mote i Matuidija, koji imaju lakše povrede.

"Mi smo mnogo jači kada nas navijači vuku napred. Biće ovo jedna drugačija priča (od prošlogodišnje)", poručuje kapiten PSŽ-a Tijago Silva.

U drugom meču osmine finale, koji je na programu u utorak, u Lavovu će se sastati Šahtjor i Bajern iz Minhena. I ta utakmica se igra od 20.45, a zanimljivo je da će to biti prvi zvaničan meč ta dva kluba.

Šahtjor će igrati i protiv neugodne tradicije, jer ukrajinski tim do sada nikada nije pobedio neki nemački klub u Ligi šampiona. Takodje, fudbaleri Šahjtora nisu postigli ni gol u poslednja tri meča protiv timova iz Bundeslige. Ukoliko pogode mrežu Bejerna, srušiće tu tradiciju, ali će postići i svoj 100. pogodak u Ligi šampiona.

Ukrajinski klub se plasirao po treći put u nokaut fazu Lige šampiona, ali u toj fazi nije upisao pobedu u poslednja četiri meča.

"Naravno da je Bajern favorit, ali u fudbalu je sve moguće", rekao je trener ukrajinskog kluba Mirčea Lučesku.

Bajern u meč protiv Šahjora ulazi veoma raspoložen posle ubedljive pobede od 8:0 nad Hamburgom u Bundesligi.

"Nikad nije lako igrati u Ukrajini u ovo doba godine, ali mi smo Bajern i pokušaćemo da pobedimo. Znamo da će biti teško, poštujemo protivnika, ali možemo do pobede", rekao je fudbaler Bajerna Mehdi Benatija.

Revanš mečevi igraju se u Londonu i Minhenu 11. marta.

U sredu se sastaju Bazel - Porto i Šalke - Real Madrid, a sledeće sedmice igraju se prvi mečevi između Juventusa i Borusije Dortmund, Mančester sitija i Barselone, Arsenala i Monaka, te Bajer Leverkuzena i Atletiko Madrida.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

nebitno

16.02.2015 23:09

show time na ronhil tv u saradnji sa ronhil Gazprom

ODGOVORITE