ФА Куп: Одмах тријумф Шервуда, бајка Бредфорда се наставља!

Астон Вила са новим менаџером савладала Лестер и пласирала се у четвртфинале ФА купа. Бредфорд је приредио ново изненађење и са 2:0 елиминисао Сандерленд. Фудбалери Арсенала пласирали су се у четвртфинале ФА купа победом пред својим навијачима над Мидлзбром са 2:0, а стрелац оба поготка био је Оливије Жиру.

Фудбал 16.02.2015 | 13:40
ФА Куп: Одмах тријумф Шервуда, бајка Бредфорда се наставља!

Бредфорд је наставио бајку и након чудесног тријумфа над Челсијем у прошлој рунди, избацио још једног премијерлигаша по невероватно блатњавом терену и нашао се у четвртфиналу овог такмичења први пут од 1976. године.

Трећелигаш је против Сандерленда повео аутоголом искусног Џона О'Шеја већ у трећем минуту, да би карту за осам најбољих оверио Џон Стид.

Имале су "црне мачке" неколико шанси преко Флечера да изједначе резултат, али је екипа из енглеске Лиге 1 сасвим заслужено наставила лепу фудбалску причу.

Тим Шервуд дебитовао је на клупи Астон Виле победом уз "чак" два постигнута гола, што је иста екипа под вођством Пола Ламберта урадила само једном у претходних 12 утакмица и то против друголигаша Борнмаута, такође у ФА купу.

Астон Вила - Лестер 2:1 (Бакуња 68, Синклер 89 - Крамарић 90+1)!

Ламберт је добио отказ након пораза од Хала прошлог викенда, а Шервуд је на његово место постављен у суботу.

Та промена није донела посебно квалитетну игру Виле, јер је Лестер посебно у првом полувремену био бољи и конкретнији.

Ипак, Леандро Бакуња донео је радост домаћој публици, када је са леве стране "заломио" ка средини и одлично пласираним ударцем у супротни угао матирао 42-годишњег Марка Шварцера.

Аустралијски ветеран очајно је интервенисао у финишу утакмице, пропустивши кроз руке релативно слаб шут Скота Синклера, да би Андреј Крамарић главом смањио на 2:1 и изнова подигао тензију на Вила парку.

Показало се да је талентовани Хрват други меч заредом постигао само почасни погодак. Лестер је у уторак идентичним резултатом поражен од Арсенала у мечу Премијер лиге.

Астон Вила је у последњих осам првенствених кола дала само један гол и то Челсију.

Француског нападача изгледа да је посебно мотивисала титула најсексепилнијег фудбалера у Енглеској, па је решио да покаже све што зна и на терену.

"Тобџије" су фуриозно кренула, Арсен Венгер се одлучио за изузетно офазиван састав са Месутом Озилом, Алексисом Санчезом, Данијем Велбеком и управо Жируом, који је за три минута решио питање победника.

Алексис је у 27. минуту покренуо сјајну акцију, Казорла поцепао одбрану Мидлзброа и пронашао Гибса који је центрирао са левог бока и Жируу је остало само да спроведе лопту у мрежу.

Није се смирила еуфорија на трибинама лондонског стадиона, уследио је нови гол - Санчез је извео корнер, а француски шпиц се одлично снашао и са ивице петерца из прве закуцао лопту иза леђа голмана Мехијаса, који је био најзаслужнији што екипа из Чемпионшипа није убедљивије поражена на путу Арсенала међу осам најбољих.

Пласман у четвртфинале ФА купа у суботу су обезбедили Ливерпул, Вест Бромвич, Блекбурн и Рединг.

Осмина финала ФА купа
Субота:
ВБА - Вест Хем 4:0 (2:0)
(Идејае 20, 57, Морисон 42, Берахин 72)
Блекбурн роверс - Стоук сити 4:1 (2:1)
(Кинг 36, 50, 55, Гестеде 45+7пен - крауч 10)
Дерби каунти - Рединг 1:2 (0:0)
(Бент 61 - Робсон-Кану 53, Јакубу 82)
Кристал Палас - Ливерпул 1:2 (1:0)
(Кембел 15 - Стариџ 49, Лалана 58)

Недеља:
Астон Вила - Лестер сити 2:1 (0:0)
(Бакуња 68, Синклер 90 - Крамарић 90)
Бредфорд - Сандерленд 2:0 (1:0)
(О'Шеј 3, Стид 61)
Арсенал - Мидлзбро 2:0 (2:0)
(Жиру 27, 29)

Понедељак:
20.45 Престон - Манчестер јунајтед

Коментари / 0

Оставите коментар