FA Kup: Odmah trijumf Šervuda, bajka Bredforda se nastavlja!

Aston Vila sa novim menadžerom savladala Lester i plasirala se u četvrtfinale FA kupa. Bredford je priredio novo iznenađenje i sa 2:0 eliminisao Sanderlend. Fudbaleri Arsenala plasirali su se u četvrtfinale FA kupa pobedom pred svojim navijačima nad Midlzbrom sa 2:0, a strelac oba pogotka bio je Olivije Žiru.

Fudbal 16.02.2015 | 13:40
FA Kup: Odmah trijumf Šervuda, bajka Bredforda se nastavlja!

Bredford je nastavio bajku i nakon čudesnog trijumfa nad Čelsijem u prošloj rundi, izbacio još jednog premijerligaša po neverovatno blatnjavom terenu i našao se u četvrtfinalu ovog takmičenja prvi put od 1976. godine.

Trećeligaš je protiv Sanderlenda poveo autogolom iskusnog Džona O'Šeja već u trećem minutu, da bi kartu za osam najboljih overio Džon Stid.

Imale su "crne mačke" nekoliko šansi preko Flečera da izjednače rezultat, ali je ekipa iz engleske Lige 1 sasvim zasluženo nastavila lepu fudbalsku priču.

Tim Šervud debitovao je na klupi Aston Vile pobedom uz "čak" dva postignuta gola, što je ista ekipa pod vođstvom Pola Lamberta uradila samo jednom u prethodnih 12 utakmica i to protiv drugoligaša Bornmauta, takođe u FA kupu.

Aston Vila - Lester 2:1 (Bakunja 68, Sinkler 89 - Kramarić 90+1)!

Lambert je dobio otkaz nakon poraza od Hala prošlog vikenda, a Šervud je na njegovo mesto postavljen u subotu.

Ta promena nije donela posebno kvalitetnu igru Vile, jer je Lester posebno u prvom poluvremenu bio bolji i konkretniji.

Ipak, Leandro Bakunja doneo je radost domaćoj publici, kada je sa leve strane "zalomio" ka sredini i odlično plasiranim udarcem u suprotni ugao matirao 42-godišnjeg Marka Švarcera.

Australijski veteran očajno je intervenisao u finišu utakmice, propustivši kroz ruke relativno slab šut Skota Sinklera, da bi Andrej Kramarić glavom smanjio na 2:1 i iznova podigao tenziju na Vila parku.

Pokazalo se da je talentovani Hrvat drugi meč zaredom postigao samo počasni pogodak. Lester je u utorak identičnim rezultatom poražen od Arsenala u meču Premijer lige.

Aston Vila je u poslednjih osam prvenstvenih kola dala samo jedan gol i to Čelsiju.

Francuskog napadača izgleda da je posebno motivisala titula najseksepilnijeg fudbalera u Engleskoj, pa je rešio da pokaže sve što zna i na terenu.

"Tobdžije" su furiozno krenula, Arsen Venger se odlučio za izuzetno ofazivan sastav sa Mesutom Ozilom, Aleksisom Sančezom, Danijem Velbekom i upravo Žiruom, koji je za tri minuta rešio pitanje pobednika.

Aleksis je u 27. minutu pokrenuo sjajnu akciju, Kazorla pocepao odbranu Midlzbroa i pronašao Gibsa koji je centrirao sa levog boka i Žiruu je ostalo samo da sprovede loptu u mrežu.

Nije se smirila euforija na tribinama londonskog stadiona, usledio je novi gol - Sančez je izveo korner, a francuski špic se odlično snašao i sa ivice peterca iz prve zakucao loptu iza leđa golmana Mehijasa, koji je bio najzaslužniji što ekipa iz Čempionšipa nije ubedljivije poražena na putu Arsenala među osam najboljih.

Plasman u četvrtfinale FA kupa u subotu su obezbedili Liverpul, Vest Bromvič, Blekburn i Reding.

Osmina finala FA kupa
Subota:
VBA - Vest Hem 4:0 (2:0)
(Idejae 20, 57, Morison 42, Berahin 72)
Blekburn rovers - Stouk siti 4:1 (2:1)
(King 36, 50, 55, Gestede 45+7pen - krauč 10)
Derbi kaunti - Reding 1:2 (0:0)
(Bent 61 - Robson-Kanu 53, Jakubu 82)
Kristal Palas - Liverpul 1:2 (1:0)
(Kembel 15 - Staridž 49, Lalana 58)

Nedelja:
Aston Vila - Lester siti 2:1 (0:0)
(Bakunja 68, Sinkler 90 - Kramarić 90)
Bredford - Sanderlend 2:0 (1:0)
(O'Šej 3, Stid 61)
Arsenal - Midlzbro 2:0 (2:0)
(Žiru 27, 29)

Ponedeljak:
20.45 Preston - Mančester junajted

Komentari / 0

Ostavite komentar