Млака купка обара температуру

Сматра се да је температура тела до 38 степени Целзијуса заправо корисна за организам, јер се на тај начин он бори против инфекције.

Здравље 16.02.2015 | 12:09
Млака купка обара температуру

У сезони респираторних инфекција, повишена температура је уобичајени симптом који указује на болест. Сматра се да је температура тела до 38 степени Целзијуса заправо корисна за организам, јер се на тај начин он бори против инфекције.

Треба узимати довољно течности, млаких чајева, или лимунада, и не треба се претопљавати. Како се температура и код деце најчешће јавља у вечерњим сатима и ноћу, педијатри саветују да увек имате лек на бази парацетамола. Лек ће деловати за 15 до 20 минута, па је најбржи и најефикаснији начин обарања повишене телесне температуре да се дете раскомоти.

Уколико дете има високу температуру, изнад 39-39,5 степени, најбоље би било да га истуширате млаком водом. Уместо туширања можете и да натопите пелену млаком водом и обришете дете тако да му кожа буде покривена капима. Ова процедура може да се понавља, за разлику од лекова, који смеју да се дају поново тек за четири до шест сати. Ако температуру добију деца до годину дана одмах се јавите лекару. Неодложно потражите стручну помоћ и ако су малишани безвољни, понашају се чудно и плачу и после обарања температуре.

Извор: Новости

Коментари / 0

Оставите коментар