Партизан већ договорио продају и младог Шапоњића!!!

Талентовани нападач Партизана Иван Шапоњић продат је Андерлехту за 1,2 милиона евра, уз услов да одигра десет мечева у пролећном делу сезоне, сазнаје “Блиц”.

Фудбал 15.02.2015 | 19:10
Партизан већ договорио продају и младог Шапоњића!!!

Ако је неко помислио да је продаја Петра Шкулетића и одлазак Данка Лазовића уочи старта пролећне сезоне најгоре што може да се деси црно-белима - преварио се. Агонији у Хумској као да нема краја, а наставак је већ заказан за летњи прелазни рок. Шапоњић је пројектован да наследи Александра Митровића у Андерлехту, репрезентативац Србије би требало да напусти Брисел и оде у јачу лигу наредног лета, а Партизан ће за талентованог нападача опет добити мрвице као у случају Матије Настасића и Данила Пантића. Чека се август како би омладински репрезентативац напунио 18 година и као пунолетан отишао у Белгију.

Шапоњић има огроман потенцијал, није оставио никакав траг у првом тиму до сада, а у пролећном делу сезоне биће му натоварено страшно бреме да уз помоћ Којића головима наследи Шкулетића и Лазовића. Колико ће му то поћи за ногом са теговима на леђима, у овом тренутку тешко је предвидети. Оно што је сигурно, у трци за шампионском титулом дефинитивно неће бити толико битан број његових погодака, колико број минута и мечева проведених на терену, јер Белгијанци желе играча са утакмицама у ногама, каквог су добили у Митровићу.

- Партизан има потенцијал да у сопственим редовима надомести одлазак Данка Лазовића. Ту су опорављени и амбициозни Немања Којић, млади Иван Шапоњић је таленат калибра Александра Митровића - поручио је недавно из Турске потпредседник црно-белих Љубиша Тумбаковић, и тако заголицао машту јавности.

Стварност је, испоставило се, поражавајућа. Шапоњић је већ продат а да вероватно само најзагриженији навијачи Партизана знају како изгледа. Тренер Марко Николић ове зиме нашао се у ситуацији коју је већ прошао његов претходник Вук Рашовић, када му је управа продала све највредније (Марковић, Митровић, Иванов) и као задатак испред њега ставила пласман у Лигу шампиона. Елитно такмичење у тим условима било је превелик залогај, Рашовић је затим освојио јесењу титулу, али није сачувао место шефа стручног штаба.

Николић има задатак да до наредног викенда скоцка тим за прво пролећно коло против Вождовца, Шапоњић јесте постигао гол у победи над Марибором, али тренер црно-белих сматра да конкуренција у нападу мора да буде јача.

- Било би добро да дође нападач. Имамо перспективу у Шапоњићу, у овом тренутку потребан нам је искусан голгетер, спреман одмах да заигра. То, међутим, кошта. Видећемо шта нам ваља чинити - рекао је Николић.

Иван Шапоњић
Рођен: 2. 8. 1997.
Висина/тежина: 189 цм/84 кг
Позиција: напад
Број: 33

Коментари / 0

Оставите коментар