Partizan već dogovorio prodaju i mladog Šaponjića!!!

Talentovani napadač Partizana Ivan Šaponjić prodat je Anderlehtu za 1,2 miliona evra, uz uslov da odigra deset mečeva u prolećnom delu sezone, saznaje “Blic”.

Fudbal 15.02.2015 | 19:10
Partizan već dogovorio prodaju i mladog Šaponjića!!!

Ako je neko pomislio da je prodaja Petra Škuletića i odlazak Danka Lazovića uoči starta prolećne sezone najgore što može da se desi crno-belima - prevario se. Agoniji u Humskoj kao da nema kraja, a nastavak je već zakazan za letnji prelazni rok. Šaponjić je projektovan da nasledi Aleksandra Mitrovića u Anderlehtu, reprezentativac Srbije bi trebalo da napusti Brisel i ode u jaču ligu narednog leta, a Partizan će za talentovanog napadača opet dobiti mrvice kao u slučaju Matije Nastasića i Danila Pantića. Čeka se avgust kako bi omladinski reprezentativac napunio 18 godina i kao punoletan otišao u Belgiju.

Šaponjić ima ogroman potencijal, nije ostavio nikakav trag u prvom timu do sada, a u prolećnom delu sezone biće mu natovareno strašno breme da uz pomoć Kojića golovima nasledi Škuletića i Lazovića. Koliko će mu to poći za nogom sa tegovima na leđima, u ovom trenutku teško je predvideti. Ono što je sigurno, u trci za šampionskom titulom definitivno neće biti toliko bitan broj njegovih pogodaka, koliko broj minuta i mečeva provedenih na terenu, jer Belgijanci žele igrača sa utakmicama u nogama, kakvog su dobili u Mitroviću.

- Partizan ima potencijal da u sopstvenim redovima nadomesti odlazak Danka Lazovića. Tu su oporavljeni i ambiciozni Nemanja Kojić, mladi Ivan Šaponjić je talenat kalibra Aleksandra Mitrovića - poručio je nedavno iz Turske potpredsednik crno-belih Ljubiša Tumbaković, i tako zagolicao maštu javnosti.

Stvarnost je, ispostavilo se, poražavajuća. Šaponjić je već prodat a da verovatno samo najzagriženiji navijači Partizana znaju kako izgleda. Trener Marko Nikolić ove zime našao se u situaciji koju je već prošao njegov prethodnik Vuk Rašović, kada mu je uprava prodala sve najvrednije (Marković, Mitrović, Ivanov) i kao zadatak ispred njega stavila plasman u Ligu šampiona. Elitno takmičenje u tim uslovima bilo je prevelik zalogaj, Rašović je zatim osvojio jesenju titulu, ali nije sačuvao mesto šefa stručnog štaba.

Nikolić ima zadatak da do narednog vikenda skocka tim za prvo prolećno kolo protiv Voždovca, Šaponjić jeste postigao gol u pobedi nad Mariborom, ali trener crno-belih smatra da konkurencija u napadu mora da bude jača.

- Bilo bi dobro da dođe napadač. Imamo perspektivu u Šaponjiću, u ovom trenutku potreban nam je iskusan golgeter, spreman odmah da zaigra. To, međutim, košta. Videćemo šta nam valja činiti - rekao je Nikolić.

Ivan Šaponjić
Rođen: 2. 8. 1997.
Visina/težina: 189 cm/84 kg
Pozicija: napad
Broj: 33

Komentari / 0

Ostavite komentar