Узе човјек ''Златну лопту'' и нестаде!

Португалац игра испод свог нивоа од када је, пре месец дана, проглашен за најбољег на свету. Тренутно засићење? Повреда? Умор?

Фудбал 15.02.2015 | 18:30
Узе човјек ''Златну лопту'' и нестаде!

Реал је у суботу увече победио Депортиво и тако пружио малу утеху навијачима, које још боли катастрофа "краљевића" у мадридском дербију прошлог викенда.

Голове су на "Бернабеуу" постигли Иско и Карим Бензема, а Кристијано Роналдо "окачио" је после меча на своје профиле на друштвеним мрежама слику славља са екипом, уз поруку: "Срећан сам због победе". Био је и асистент за коначних 2:0.

Међутим, јасно је да својом игром и даље не може да буде задовољан.

Од када је трећи пут у каријери, а други пут узастопно, освојио Златну лопту, Португалац тешко налази ритам у којем је играо пре 12. јануара, када му је уручена најпрестижнија награда. Штавише.

Од церемоније у Цириху, па до данас, Роналдо је одиграо пет утакмица и постигао три гола, с тим да је последњи пут мрежу затресао још прве вечери када је донео Златну лопту на Бернабеу. Публика му је припремила посебну кореографију на почетку ремија са Атлетиком (2:2), којим је Реал и елиминисан из Купа.

Од тада, Португалац се није уписао у стрелце у утакмицама против Кордобе, Атлетика и Депортива, с тим да је у међувремену због гажења ривала био кажњен са два меча суспензије (Сосиједад и Севиља).

Више од годину дана прошло је од када је последњи пут "везао" три лигашка наступа без гола. Од почетка сезоне, уписао се у стрелце 36 пута на 32 утакмице, уз 17 асистенција.

"Нисам сто одсто спреман, играм са боловима", рекао је после пораза од Атлетика у Купу и више ниједном од када је пао у форми.

Ни Реал не блиста од када се у јануару вратио из Азије, али ће Карло Анћелоти морати да повредама десетковану екипу брзо доведе у ред, јер је у среду очекује први меч осмине финала Лиге шампиона, против Шалкеа у Немачкој.

Срећом по шампиона Европе, јесењом серијом од 22 победе стекао је довољну бодовну предност у односу на Барселону и Атлетико, па је и даље први на табели Примере.

Коментари / 0

Оставите коментар