Uze čovjek ''Zlatnu loptu'' i nestade!

Portugalac igra ispod svog nivoa od kada je, pre mesec dana, proglašen za najboljeg na svetu. Trenutno zasićenje? Povreda? Umor?

Fudbal 15.02.2015 | 18:30
Uze čovjek ''Zlatnu loptu'' i nestade!

Real je u subotu uveče pobedio Deportivo i tako pružio malu utehu navijačima, koje još boli katastrofa "kraljevića" u madridskom derbiju prošlog vikenda.

Golove su na "Bernabeuu" postigli Isko i Karim Benzema, a Kristijano Ronaldo "okačio" je posle meča na svoje profile na društvenim mrežama sliku slavlja sa ekipom, uz poruku: "Srećan sam zbog pobede". Bio je i asistent za konačnih 2:0.

Međutim, jasno je da svojom igrom i dalje ne može da bude zadovoljan.

Od kada je treći put u karijeri, a drugi put uzastopno, osvojio Zlatnu loptu, Portugalac teško nalazi ritam u kojem je igrao pre 12. januara, kada mu je uručena najprestižnija nagrada. Štaviše.

Od ceremonije u Cirihu, pa do danas, Ronaldo je odigrao pet utakmica i postigao tri gola, s tim da je poslednji put mrežu zatresao još prve večeri kada je doneo Zlatnu loptu na Bernabeu. Publika mu je pripremila posebnu koreografiju na početku remija sa Atletikom (2:2), kojim je Real i eliminisan iz Kupa.

Od tada, Portugalac se nije upisao u strelce u utakmicama protiv Kordobe, Atletika i Deportiva, s tim da je u međuvremenu zbog gaženja rivala bio kažnjen sa dva meča suspenzije (Sosijedad i Sevilja).

Više od godinu dana prošlo je od kada je poslednji put "vezao" tri ligaška nastupa bez gola. Od početka sezone, upisao se u strelce 36 puta na 32 utakmice, uz 17 asistencija.

"Nisam sto odsto spreman, igram sa bolovima", rekao je posle poraza od Atletika u Kupu i više nijednom od kada je pao u formi.

Ni Real ne blista od kada se u januaru vratio iz Azije, ali će Karlo Anćeloti morati da povredama desetkovanu ekipu brzo dovede u red, jer je u sredu očekuje prvi meč osmine finala Lige šampiona, protiv Šalkea u Nemačkoj.

Srećom po šampiona Evrope, jesenjom serijom od 22 pobede stekao je dovoljnu bodovnu prednost u odnosu na Barselonu i Atletiko, pa je i dalje prvi na tabeli Primere.

Komentari / 0

Ostavite komentar