Лалат: Прођосмо групу ЛШ!

Тренер Звезде подвукао је црту након успешног краја последње фазе припрема. "Рекао сам и играчима: 'Није битан резултат, већ да испуните захтеве'. Рајковић званично нови капитен.

Фудбал 15.02.2015 | 16:50
Лалат: Прођосмо групу ЛШ!

Још једним тријумфом у Анталији - против БАТЕ Борисова - уз повреду Милоша Босанчића и на челу са новим капитеном, Црвена звезда завршила је зимске припреме, спроведене у три фазе.

Резултат и игра у последњој провери обрадовали су тренера црвено-белих Ненада Лалатовића. У разговору са новинарима после меча, рекао је да га тријумф није орасположио колико чињеница да су његови играчи наступили у складу са инструкцијама.

Нада се да ће то радити и од следећег викенда, када почну такмичарски мечеви.

"Одиграли смо лепу утакмицу, против јако квалитетног противника, учесника Лиге шампиона последњих шест година. Моји су играли одиграли јако добро, имали смо приступ какав смо се договорили у свлачионици, играли смо онако како тренирамо. О томе причам већ дуже време, да је јако важно да момци на терену пруже оно што пружају на тренинзима. То су данас и урадили", рекао је Лалатовић.

Исте речи изговорио је и у свлачионици, после утакмице.

"То сам рекао и њима. Казао сам: ' Битно је да испуњавате захтеве које стручни штаб и ја као шеф стручног штаба постављамо пред вас. Најбитније је прво коло. Ово што је овде било се све заборавља. Припреме су прошле како смо само могли да пожелимо и јако сам задовољан како су моји играчи све одрадили. Под тим мислим и на прву фазу, у Београду, па другу - у Словенији и ову трећу, у Турској. Идемо задовољни кући и надам се да ћемо овако играти у првенству", додао је тренер Звезде.

Иако је неколико пута подвукао да не броји резултате остварене у Турској, Лалатовић је с тим у вези ипак додао, уз осмех:

"У шали кажем да смо учествовали у мини групи Лиге шампиона. Победили смо Рубин Казањ 1:0, данас смо победили 2:1 БАТЕ Борисов, учесника Лиге шампиона, а против Металиста смо одиграли нерешено, па се с тим у вези шалимо да смо прошли групу".

Посебно је задовољан првим голом Џошуе Паркера, после центаршута ражалованог капитена Дарка Лазовића, који је траку препустио Предрагу Рајковићу.
"Паркер је постигао два гола, али то је плод колективне игре. Јако је битно што је први гол био прелеп, што је после центаршута (Лазовића са десне стране) погодио тако што је 'напао' прву стативу. Други смо постигли после високог пресинга на њиховог централног одбрамбеног играча и грешке голмана, а примили из прекида... Да не набрајам, заиста ми резултат у овом периоду није важан колико то како моји играчи трче, како се крећу без лопте и како испуњавају захтеве".

Млади голман извешће следећег викенда екипу и на терен Чаира, у првом "пролећном" колу Јелен Суперлиге. Лалатовић чврсто стоји иза одлуке да Рајковић остане капитен.

"Рајковић ће бити капитен на пролеће. Из неких разлога променили смо пет капитена - прво је био Милијаш, па Мијаиловић, па Лазовић, па Луковић. Рајковић је будућност клуба, рачунамо да ће бити у клубу још неколико година и да ће имати важну улогу. Најбољи је млади голман у Србији, најбољи је млади голман у Европи, "А" репрезентативац и мислим да сам донео праву одлуку и да сам изабрао правог капитена", подвукао је Лалатовић.

Црвена звезда почиње другу фазу одбране титуле са шест бодова заостатка за лидером, Партизаном. У прва четири "пролећна" кола очекују је три гостовања - Радничком, Јагодини и Спартаку. У међувремену ће у Љутице Богдана дочекати Војводину.

Коментари / 0

Оставите коментар