Lalat: Prođosmo grupu LŠ!

Trener Zvezde podvukao je crtu nakon uspešnog kraja poslednje faze priprema. "Rekao sam i igračima: 'Nije bitan rezultat, već da ispunite zahteve'. Rajković zvanično novi kapiten.

Fudbal 15.02.2015 | 16:50
Lalat: Prođosmo grupu LŠ!

Još jednim trijumfom u Antaliji - protiv BATE Borisova - uz povredu Miloša Bosančića i na čelu sa novim kapitenom, Crvena zvezda završila je zimske pripreme, sprovedene u tri faze.

Rezultat i igra u poslednjoj proveri obradovali su trenera crveno-belih Nenada Lalatovića. U razgovoru sa novinarima posle meča, rekao je da ga trijumf nije oraspoložio koliko činjenica da su njegovi igrači nastupili u skladu sa instrukcijama.

Nada se da će to raditi i od sledećeg vikenda, kada počnu takmičarski mečevi.

"Odigrali smo lepu utakmicu, protiv jako kvalitetnog protivnika, učesnika Lige šampiona poslednjih šest godina. Moji su igrali odigrali jako dobro, imali smo pristup kakav smo se dogovorili u svlačionici, igrali smo onako kako treniramo. O tome pričam već duže vreme, da je jako važno da momci na terenu pruže ono što pružaju na treninzima. To su danas i uradili", rekao je Lalatović.

Iste reči izgovorio je i u svlačionici, posle utakmice.

"To sam rekao i njima. Kazao sam: ' Bitno je da ispunjavate zahteve koje stručni štab i ja kao šef stručnog štaba postavljamo pred vas. Najbitnije je prvo kolo. Ovo što je ovde bilo se sve zaboravlja. Pripreme su prošle kako smo samo mogli da poželimo i jako sam zadovoljan kako su moji igrači sve odradili. Pod tim mislim i na prvu fazu, u Beogradu, pa drugu - u Sloveniji i ovu treću, u Turskoj. Idemo zadovoljni kući i nadam se da ćemo ovako igrati u prvenstvu", dodao je trener Zvezde.

Iako je nekoliko puta podvukao da ne broji rezultate ostvarene u Turskoj, Lalatović je s tim u vezi ipak dodao, uz osmeh:

"U šali kažem da smo učestvovali u mini grupi Lige šampiona. Pobedili smo Rubin Kazanj 1:0, danas smo pobedili 2:1 BATE Borisov, učesnika Lige šampiona, a protiv Metalista smo odigrali nerešeno, pa se s tim u vezi šalimo da smo prošli grupu".

Posebno je zadovoljan prvim golom Džošue Parkera, posle centaršuta ražalovanog kapitena Darka Lazovića, koji je traku prepustio Predragu Rajkoviću.
"Parker je postigao dva gola, ali to je plod kolektivne igre. Jako je bitno što je prvi gol bio prelep, što je posle centaršuta (Lazovića sa desne strane) pogodio tako što je 'napao' prvu stativu. Drugi smo postigli posle visokog presinga na njihovog centralnog odbrambenog igrača i greške golmana, a primili iz prekida... Da ne nabrajam, zaista mi rezultat u ovom periodu nije važan koliko to kako moji igrači trče, kako se kreću bez lopte i kako ispunjavaju zahteve".

Mladi golman izvešće sledećeg vikenda ekipu i na teren Čaira, u prvom "prolećnom" kolu Jelen Superlige. Lalatović čvrsto stoji iza odluke da Rajković ostane kapiten.

"Rajković će biti kapiten na proleće. Iz nekih razloga promenili smo pet kapitena - prvo je bio Milijaš, pa Mijailović, pa Lazović, pa Luković. Rajković je budućnost kluba, računamo da će biti u klubu još nekoliko godina i da će imati važnu ulogu. Najbolji je mladi golman u Srbiji, najbolji je mladi golman u Evropi, "A" reprezentativac i mislim da sam doneo pravu odluku i da sam izabrao pravog kapitena", podvukao je Lalatović.

Crvena zvezda počinje drugu fazu odbrane titule sa šest bodova zaostatka za liderom, Partizanom. U prva četiri "prolećna" kola očekuju je tri gostovanja - Radničkom, Jagodini i Spartaku. U međuvremenu će u Ljutice Bogdana dočekati Vojvodinu.

Komentari / 0

Ostavite komentar