Дулету жао Цибоне! Исто раде као с Партизаном!

Тренер Партизана после победе над Цибоном је повукао паралелу између услова у којима функционишу два клуба богате традиције.

Кошарка 15.02.2015 | 16:30
Дулету жао Цибоне! Исто раде као с Партизаном!

Душко Вујошевић пожелео је Цибони, после сигурне победе у дворани Дражен Петровић (64:81), бољи третман од стране државе и града Загреба, како би се клуб стабилизовао и "остао велики".

"Цибона представља традицију и Хрватске и Загреба и требало би да има другачији третман државе и града - да остане велики клуб, а не као прошле сезоне, када је изборила пласман у Евролигу, па да отказује учешће и доживљава да ове сезоне екипа прими само једну плату. То се дешава и нама у Србији. Из те позиције најбоље знамо колико је то неправедно и колико боли", рекао је тренер Партизана новинарима у Загребу.

Он је честитао обема екипама на игри приказаној у суботу поподне.

"И Партизан и Цибона раде у врло тешким финансијским условима, што се апсолутно не види по ангажовању играча на терену".

"Мислим да смо одиграли добро, пре свега у одбрани. Имали смо и добар контранапад, добар проток лопте у постављеном нападу, показали смо велику жељу за победом, а Цибону никад није лако победити, поготово на њеном терену".

Вујошевић је додао да Цибона "није била екстремно јака" ни са Блесингејмом, Маркотом и Лалићем у тиму, али да њеним талентованим момцима ипак није лако да компензују одласке искусних саиграча.

"Желим им да се што пре стабилизују. Имају велики потенцијал, поготово на центарским позицијама".

Коментаришући позицију Партизана на табели (четврти са скором 15-7, иза Цедевите са 15-6), Вујошевић је рекао да ће у плеј-офу бити тешко против било које екипе из врха.

"Звезда има одличан састав. Цедевита има све карактеристике стабилног клуба, Будућност је ушла у малу кризу, али..."

"Ми ћемо покушати да дижемо форму из утакмице у утакмицу и да завршимо лигу можда и на неком месту изнад четвртог. Полуфинале плеј-офа је у смислу проходности ка Евролиги важније од финала и ту ће предност домаћег терена имати велики значај. Кога бих желео, није паметно да кажем, јер не желим да мотивишем било којег противника. Мотивациони рад чувам за своју екипу".

Црно-беле после паузе за Куп очекује тежак распоред у последња четири кола. После "вечитог" дербија гостују Меги, затим су домаћини Задру, а у последњем колу путују у Подгорицу.

Ту је и потенцијални проблем, у виду повреде коју је доживео први центар Никола Милутинов.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Гашпар

15.02.2015 16:28

С обзиром да је партизан основан у загребу, не чуди ме твоја брига за цибоном-крв није вода...

ОДГОВОРИТЕ