Duletu žao Cibone! Isto rade kao s Partizanom!

Trener Partizana posle pobede nad Cibonom je povukao paralelu između uslova u kojima funkcionišu dva kluba bogate tradicije.

Košarka 15.02.2015 | 16:30
Duletu žao Cibone! Isto rade kao s Partizanom!

Duško Vujošević poželeo je Ciboni, posle sigurne pobede u dvorani Dražen Petrović (64:81), bolji tretman od strane države i grada Zagreba, kako bi se klub stabilizovao i "ostao veliki".

"Cibona predstavlja tradiciju i Hrvatske i Zagreba i trebalo bi da ima drugačiji tretman države i grada - da ostane veliki klub, a ne kao prošle sezone, kada je izborila plasman u Evroligu, pa da otkazuje učešće i doživljava da ove sezone ekipa primi samo jednu platu. To se dešava i nama u Srbiji. Iz te pozicije najbolje znamo koliko je to nepravedno i koliko boli", rekao je trener Partizana novinarima u Zagrebu.

On je čestitao obema ekipama na igri prikazanoj u subotu popodne.

"I Partizan i Cibona rade u vrlo teškim finansijskim uslovima, što se apsolutno ne vidi po angažovanju igrača na terenu".

"Mislim da smo odigrali dobro, pre svega u odbrani. Imali smo i dobar kontranapad, dobar protok lopte u postavljenom napadu, pokazali smo veliku želju za pobedom, a Cibonu nikad nije lako pobediti, pogotovo na njenom terenu".

Vujošević je dodao da Cibona "nije bila ekstremno jaka" ni sa Blesingejmom, Markotom i Lalićem u timu, ali da njenim talentovanim momcima ipak nije lako da kompenzuju odlaske iskusnih saigrača.

"Želim im da se što pre stabilizuju. Imaju veliki potencijal, pogotovo na centarskim pozicijama".

Komentarišući poziciju Partizana na tabeli (četvrti sa skorom 15-7, iza Cedevite sa 15-6), Vujošević je rekao da će u plej-ofu biti teško protiv bilo koje ekipe iz vrha.

"Zvezda ima odličan sastav. Cedevita ima sve karakteristike stabilnog kluba, Budućnost je ušla u malu krizu, ali..."

"Mi ćemo pokušati da dižemo formu iz utakmice u utakmicu i da završimo ligu možda i na nekom mestu iznad četvrtog. Polufinale plej-ofa je u smislu prohodnosti ka Evroligi važnije od finala i tu će prednost domaćeg terena imati veliki značaj. Koga bih želeo, nije pametno da kažem, jer ne želim da motivišem bilo kojeg protivnika. Motivacioni rad čuvam za svoju ekipu".

Crno-bele posle pauze za Kup očekuje težak raspored u poslednja četiri kola. Posle "večitog" derbija gostuju Megi, zatim su domaćini Zadru, a u poslednjem kolu putuju u Podgoricu.

Tu je i potencijalni problem, u vidu povrede koju je doživeo prvi centar Nikola Milutinov.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Gašpar

15.02.2015 16:28

S obzirom da je partizan osnovan u zagrebu, ne čudi me tvoja briga za cibonom-krv nije voda...

ODGOVORITE