ШПА: Севиља и Реал лаганица!

Фудбалери Севиље остварили су победу у 23. колу Примере пошто су на свом терену били бољи од Кордобе са 3:0, док се Реал Мадрид очекивано вратио тријумфима тако што је био бољи од Ла Коруње у главном граду Шпаније са 2:0.

Фудбал 15.02.2015 | 12:10
ШПА: Севиља и Реал лаганица!

Пораз од Атлетико Мадрида није оставио превелике последице на Реал који је лако славио против Ла Коруње постигавши по један погодак у оба полувремена, али се пре утакмице очекивало да ће краљевски клуб то учини доста убедљивије.

У 22. минуту пао је први погодак после невероватног карамбола после којег је Кристијано Роналдо закаснио да гурне лопту у мрежу, те је она стигла до Алвара Арбелое који је повратним пасом активирао Иска, те је члан младе селекције Шпаније са ивице шеснаестерца погодио десни доњи угао.

Реал јесте имао велику иницијативу, али није успевао да удвостручио предност што је био услов да се уђе у мирнију завршницу, али се Ла Коруња није дала, макар не у првом полувремену, али је у другом бедем још једном попустио.

Арбелоа је прошао по десној страни, продужио пас за Кристијана Роналда који је стигао да дохвати лопту и проследио је до Карима Бенземе, а Француз је елегентно у 73. минуту пребацио голмана гостујуће екипе, избегао контакт са дефанзивцем и поставио коначних 2:0.

Севиља је у првом полувремену решила утакмицу након што је Кричовјаку 38. минута донео вођство против Кордобе, а онда је Бака минут пре одмора удвострчио предност, тако да је тренер гостију Мирослав Ђукић морао да мења нешто у игри своје екипе.

Замену није добро изабрао пошто је Еканг, који је ушао у 46. минуту, зарадио директан црвени картон само девет минута касније. Кричовјак је такође морао да напусти раније игру, јер је у 73. минуту искључен, тако да је још увек постојала шанса да гости однесу бод.

Ипак, закључни ударац Севиље задао је Ибора у 76. минуту трећим голом, те је удардио и печат победи свог тима.

Примера, 23. коло:
Петак:
Алмерија - Реал Сосиједад 2:2 (2:1)
(Верза 5пен, Хемед 40 - Агирече 27, Каналес 48)

Субота:
Севиља - Кордоба 3:0 (2:0)
(Кричовјак 38, Бака 4, Ибора 76)
Реал Мадрид - Ла Коруња 2:0 (1:0)
(Иско 22, Бензема 74)
Гранада - Атлетик Билбао 0:0
Малага - Еспањол 0:2 (0:1)
( Алваро 41, Гарсија 90 +3.)

Недеља:
12.00 Валенсија - Хетафе
17.00 Барселона - Леванте
19.00 Рајо Ваљекано - Виљареал
21.00 Селта - Атлетико Мадрид

Понедељак:
20.45 Еибар - Елче

Коментари / 0

Оставите коментар