ŠPA: Sevilja i Real laganica!

Fudbaleri Sevilje ostvarili su pobedu u 23. kolu Primere pošto su na svom terenu bili bolji od Kordobe sa 3:0, dok se Real Madrid očekivano vratio trijumfima tako što je bio bolji od La Korunje u glavnom gradu Španije sa 2:0.

Fudbal 15.02.2015 | 12:10
ŠPA: Sevilja i Real laganica!

Poraz od Atletiko Madrida nije ostavio prevelike posledice na Real koji je lako slavio protiv La Korunje postigavši po jedan pogodak u oba poluvremena, ali se pre utakmice očekivalo da će kraljevski klub to učini dosta ubedljivije.

U 22. minutu pao je prvi pogodak posle neverovatnog karambola posle kojeg je Kristijano Ronaldo zakasnio da gurne loptu u mrežu, te je ona stigla do Alvara Arbeloe koji je povratnim pasom aktivirao Iska, te je član mlade selekcije Španije sa ivice šesnaesterca pogodio desni donji ugao.

Real jeste imao veliku inicijativu, ali nije uspevao da udvostručio prednost što je bio uslov da se uđe u mirniju završnicu, ali se La Korunja nije dala, makar ne u prvom poluvremenu, ali je u drugom bedem još jednom popustio.

Arbeloa je prošao po desnoj strani, produžio pas za Kristijana Ronalda koji je stigao da dohvati loptu i prosledio je do Karima Benzeme, a Francuz je elegentno u 73. minutu prebacio golmana gostujuće ekipe, izbegao kontakt sa defanzivcem i postavio konačnih 2:0.

Sevilja je u prvom poluvremenu rešila utakmicu nakon što je Kričovjaku 38. minuta doneo vođstvo protiv Kordobe, a onda je Baka minut pre odmora udvostrčio prednost, tako da je trener gostiju Miroslav Đukić morao da menja nešto u igri svoje ekipe.

Zamenu nije dobro izabrao pošto je Ekang, koji je ušao u 46. minutu, zaradio direktan crveni karton samo devet minuta kasnije. Kričovjak je takođe morao da napusti ranije igru, jer je u 73. minutu isključen, tako da je još uvek postojala šansa da gosti odnesu bod.

Ipak, zaključni udarac Sevilje zadao je Ibora u 76. minutu trećim golom, te je udardio i pečat pobedi svog tima.

Primera, 23. kolo:
Petak:
Almerija - Real Sosijedad 2:2 (2:1)
(Verza 5pen, Hemed 40 - Agireče 27, Kanales 48)

Subota:
Sevilja - Kordoba 3:0 (2:0)
(Kričovjak 38, Baka 4, Ibora 76)
Real Madrid - La Korunja 2:0 (1:0)
(Isko 22, Benzema 74)
Granada - Atletik Bilbao 0:0
Malaga - Espanjol 0:2 (0:1)
( Alvaro 41, Garsija 90 +3.)

Nedelja:
12.00 Valensija - Hetafe
17.00 Barselona - Levante
19.00 Rajo Valjekano - Viljareal
21.00 Selta - Atletiko Madrid

Ponedeljak:
20.45 Eibar - Elče

Komentari / 0

Ostavite komentar