Тест: Звезда у ''генералци'' добила и БАТЕ!

Црвено-бели у генералној провери пред наставак првенства савладали шампиона Белорусије, 2:1. Џошуа Паркер двоструки стрелац. Голман Рајковић капитен.

Фудбал 15.02.2015 | 15:10
Тест: Звезда у ''генералци'' добила и БАТЕ!

Недуго после доласка у Црвену звезду, центарфор Џоуа Паркер (24) самоуверено је тврдим, енглеским акцентом изјавио за МОНДО: "Најбољи сам нападач у Србији".

Репрезентативац Антигве и Барбуде свесно је тако преузео велику одговорност на себе, прихвативши крупна очекивања навијача. У генералној и најтежој провери Звезде у Турској, пред повратак у Београд, показао је да се добро осећа у црвено-белом.

Црвена звезда - БАТЕ 2:1 (1:1)

Бивши играч Квинс Парка, Олдама, Оксфорда и Домжала постигао је два гола у генералној проби тима Ненада Лалатовића за наставак првенства и утакмицу против Радничког у Нишу, следећег викенда.

Први пут, затресао је мрежу у 13. минуту, на центаршут Дарка Лазовића. Шутирао је главом и изјеначио резултат на 1:1, с обзиром на то да је БАТЕ повео три минута раније, ударцем Виталија Радионова после гужве у казненом простору.

Коначних 2:1, Паркер је поставио у 50, минуту, искористивши грешку голмана Широкова. Одбијену лопту проследио му је Ненад Гаврић, а Паркер је лако још једном био прецизан, на радост саиграча и стручног штаба.

Тренер шампиона Србије извео је на терен екипу у саставу: Рајковић, Цветковић, Павићевић, Лазић, Анђелковић, Ковачевић, Босанчић, Савићевић, Гаврић, Лазовић, Паркер.

Босанчић је због претрпљеног ударца напустио терен у 52. минуту и препустио место Михаилу Ристићу. Осим њега, у црвено-белом дресу наступио је и нападач Петар Орландић, који је одиграо последњих десетак минута уместо двоструког стрелца.

Капитенску траку од почетка утакмице понео је голман Предраг Рајковић, иако је било очекивано да после повреде Александра Луковића ту улогу преузме Дарко Лазовић.

Коментари / 0

Оставите коментар