Test: Zvezda u ''generalci'' dobila i BATE!

Crveno-beli u generalnoj proveri pred nastavak prvenstva savladali šampiona Belorusije, 2:1. Džošua Parker dvostruki strelac. Golman Rajković kapiten.

Fudbal 15.02.2015 | 15:10
Test: Zvezda u ''generalci'' dobila i BATE!

Nedugo posle dolaska u Crvenu zvezdu, centarfor Džoua Parker (24) samouvereno je tvrdim, engleskim akcentom izjavio za MONDO: "Najbolji sam napadač u Srbiji".

Reprezentativac Antigve i Barbude svesno je tako preuzeo veliku odgovornost na sebe, prihvativši krupna očekivanja navijača. U generalnoj i najtežoj proveri Zvezde u Turskoj, pred povratak u Beograd, pokazao je da se dobro oseća u crveno-belom.

Crvena zvezda - BATE 2:1 (1:1)

Bivši igrač Kvins Parka, Oldama, Oksforda i Domžala postigao je dva gola u generalnoj probi tima Nenada Lalatovića za nastavak prvenstva i utakmicu protiv Radničkog u Nišu, sledećeg vikenda.

Prvi put, zatresao je mrežu u 13. minutu, na centaršut Darka Lazovića. Šutirao je glavom i izjenačio rezultat na 1:1, s obzirom na to da je BATE poveo tri minuta ranije, udarcem Vitalija Radionova posle gužve u kaznenom prostoru.

Konačnih 2:1, Parker je postavio u 50, minutu, iskoristivši grešku golmana Širokova. Odbijenu loptu prosledio mu je Nenad Gavrić, a Parker je lako još jednom bio precizan, na radost saigrača i stručnog štaba.

Trener šampiona Srbije izveo je na teren ekipu u sastavu: Rajković, Cvetković, Pavićević, Lazić, Anđelković, Kovačević, Bosančić, Savićević, Gavrić, Lazović, Parker.

Bosančić je zbog pretrpljenog udarca napustio teren u 52. minutu i prepustio mesto Mihailu Ristiću. Osim njega, u crveno-belom dresu nastupio je i napadač Petar Orlandić, koji je odigrao poslednjih desetak minuta umesto dvostrukog strelca.

Kapitensku traku od početka utakmice poneo je golman Predrag Rajković, iako je bilo očekivano da posle povrede Aleksandra Lukovića tu ulogu preuzme Darko Lazović.

Komentari / 0

Ostavite komentar