Тужба против Изетбеговића мотив напада на Балијагића?

Тузлански адвокат Фарук Балијагић, на чију је канцеларију извршен бомбашки напад, изјавио је да га је лидер СББ-а Фахрудин Радончић недавно ангажовао у тужби против замјеника предсједника СДА Бакира Изетбеговића, његове жене и сестара.

Босна и Херцеговина 15.02.2015 | 10:25
Тужба против Изетбеговића мотив напада на  Балијагића?

Балијагић је рекао за "Дневни аваз" да га је Радончић овластио да покрене тужбу против Бакира Изетбеговића, који је и члан Предсједништва БиХ, те његове супруге Себије и сестара Лејле и Сабине, за које постоји основана сумња да су током рата покрали новац намијењен БиХ, те не искључује да би и то могао бити мотив напада.

Радончић, који је и делегат у Дому народа парламента БиХ, потврдио је новинарима да је ангажовао Балијагића, додајући да истрага треба да утврди има ли терористички напад везе са тим.

"Прије 15 дана сам га ангажовао да напише кривичну пријаву због отимања више милијарди КМ вриједног злата, сребра, накита и неопознате количине готовог новца и банковних чекова који је једна породица скупљала у многим државама и то чинила током рата, а да коначни рачун о начину трошења никада није положила легалним државним органима и институцијама БиХ. О свему томе постоје видео снимци и други докази", каже Радончић.

Он истиче да надлежни органи треба да утврде да ли то има везе са терористичким нападом на Балијагићеву канцеларију.

"Нема потребе за било каквим прејудицирањем. Ипак, за потпуну несигурност грађана, свакодневну пљачку и паљење возила у Сарајеву, те несигурност бројних тужилаца и адвоката, искључив је кривац власт Бакира Изетбеговића и његови кадрови постављен на поједина комесарска мјеста или у Тужилаштву БиХ", рекао је Радончић.

Испред адвокатске канцеларије адвоката Фарука Балијагића у Тузли прексиноћ око поноћи детонирала је експлозивна направа коју су подметнула непозната лица. Након експлозије, од чијег је дејства уништена Балијагићева канцеларија, букнуо је пожар.

Ово је у посљедњих неколико година други напад на имовину адвоката Балијагића.

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

ГРГА

15.02.2015 09:48

НЕ ДИРАЈТЕ БХ МОЦНИКЕ ЗАВРСИЦЕТЕ КАО ОВАЈ АДВОКАТ ОСТАВИО ИМ БОГАСТВО БАБО, ДЕДО СТРИКО, УЈКО, ТЕТАК, ТЕТКА, ЈАНКО, МАРКО, ИТД. ИТД. НЕК ЈЕ ЊИМА ДОБРО ОСТАЛЕ КО Ј..Е

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опозиција

15.02.2015 09:50

Неце Фахро и Миле лако дати власт. Они би радје да ми сви изгинемо и побијемо се. Сто је најгоре и Изетбеговици нису никакво рјесење. Пакујмо се и сви у ЕУ. Оставимо њих и њихову дјецу па да видимо ко це им зарадити бијели хљеб. Треба подици свијест народа и организовати градјанску непослусност на свим нивоима . Игнорисати банке и све дрзавне институције. Угријаце ,моце се и на улици презивјети. Они не могу једну ноц поред разбијеног прозора. Ја сам по 30 дана у суми у рату презивљавао и ниста ми није. Њима слузити никад нецу, рату банци никад плацати нецу, купујем од сељака не плацам ПДВ... А ви ујутро навите сат у 7 да звони и идите им зарадити да имају ста украсти !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко

15.02.2015 09:51

Па знају и птице на грани шта су радили Изетбеговићи за време рата.Радончић све зна и то је проблем сада.А глупи народ бира даље и спашава их од затвора.А ко је покраден ?Па тај исти народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јасно да јасније не може бити

15.02.2015 10:03

Није никаква тајна да је скромни бабо туђим парама изузетно добро збринуо своје најмилије, а ова вијест нам гарантује да ће у Босни и Херцеговини бити "напратка" у борби против криминала ,јер је ДОКАЗАНИ "поштењачина"(Ф.Р.)напокон одлучио да се обрачуна са поменутом пошасти!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Киклоп

15.02.2015 10:12

Овај Фахро је невјероватан. Зна за све лопове у БИХ али се несто не сјеца откуда њему лова. Прије рата био новинар који је зивио од данас до сутра. За борбу против лопова требају други људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

15.02.2015 12:13

Све је до народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

15.02.2015 12:18

Зна то добро Ердоган све је то заврсило у Турској,сад це брадоње из Маоце да бране газду

ОДГОВОРИТЕ
Name

САРАЈКА

15.02.2015 13:20

НАКИТ ЈЕ У ТУРСКОЈ А НОВАЦ ЈЕДАН ДИО У ЕУРО АСФАЛТУ ГДЈЕ СА ТОМ ФИРМОМ И ДАЉЕ ГУЛИ КОЗУ НАРОДУ СТИСНИТЕ ХАМЕДА РАМИЦА ПА ЦЕТЕ ЦУТИ ИЗ ПРВЕ РУКЕ ЦИЈИ ЈЕ ЕУРО АСФАЛТ ЈЕР ОН СВАКАКО ЈЕ ТУ ПОТРЦКО

ОДГОВОРИТЕ