Tužba protiv Izetbegovića motiv napada na Balijagića?

Tuzlanski advokat Faruk Balijagić, na čiju je kancelariju izvršen bombaški napad, izjavio je da ga je lider SBB-a Fahrudin Radončić nedavno angažovao u tužbi protiv zamjenika predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, njegove žene i sestara.

Bosna i Hercegovina 15.02.2015 | 10:25
Tužba protiv Izetbegovića motiv napada na  Balijagića?

Balijagić je rekao za "Dnevni avaz" da ga je Radončić ovlastio da pokrene tužbu protiv Bakira Izetbegovića, koji je i član Predsjedništva BiH, te njegove supruge Sebije i sestara Lejle i Sabine, za koje postoji osnovana sumnja da su tokom rata pokrali novac namijenjen BiH, te ne isključuje da bi i to mogao biti motiv napada.

Radončić, koji je i delegat u Domu naroda parlamenta BiH, potvrdio je novinarima da je angažovao Balijagića, dodajući da istraga treba da utvrdi ima li teroristički napad veze sa tim.

"Prije 15 dana sam ga angažovao da napiše krivičnu prijavu zbog otimanja više milijardi KM vrijednog zlata, srebra, nakita i neopoznate količine gotovog novca i bankovnih čekova koji je jedna porodica skupljala u mnogim državama i to činila tokom rata, a da konačni račun o načinu trošenja nikada nije položila legalnim državnim organima i institucijama BiH. O svemu tome postoje video snimci i drugi dokazi", kaže Radončić.

On ističe da nadležni organi treba da utvrde da li to ima veze sa terorističkim napadom na Balijagićevu kancelariju.

"Nema potrebe za bilo kakvim prejudiciranjem. Ipak, za potpunu nesigurnost građana, svakodnevnu pljačku i paljenje vozila u Sarajevu, te nesigurnost brojnih tužilaca i advokata, isključiv je krivac vlast Bakira Izetbegovića i njegovi kadrovi postavljen na pojedina komesarska mjesta ili u Tužilaštvu BiH", rekao je Radončić.

Ispred advokatske kancelarije advokata Faruka Balijagića u Tuzli preksinoć oko ponoći detonirala je eksplozivna naprava koju su podmetnula nepoznata lica. Nakon eksplozije, od čijeg je dejstva uništena Balijagićeva kancelarija, buknuo je požar.

Ovo je u posljednjih nekoliko godina drugi napad na imovinu advokata Balijagića.

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

GRGA

15.02.2015 09:48

NE DIRAJTE BH MOCNIKE ZAVRSICETE KAO OVAJ ADVOKAT OSTAVIO IM BOGASTVO BABO, DEDO STRIKO, UJKO, TETAK, TETKA, JANKO, MARKO, ITD. ITD. NEK JE NJIMA DOBRO OSTALE KO J..E

ODGOVORITE
Name

Opozicija

15.02.2015 09:50

Nece Fahro i Mile lako dati vlast. Oni bi radje da mi svi izginemo i pobijemo se. Sto je najgore i Izetbegovici nisu nikakvo rjesenje. Pakujmo se i svi u EU. Ostavimo njih i njihovu djecu pa da vidimo ko ce im zaraditi bijeli hljeb. Treba podici svijest naroda i organizovati gradjansku neposlusnost na svim nivoima . Ignorisati banke i sve drzavne institucije. Ugrijace ,moce se i na ulici prezivjeti. Oni ne mogu jednu noc pored razbijenog prozora. Ja sam po 30 dana u sumi u ratu prezivljavao i nista mi nije. Njima sluziti nikad necu, ratu banci nikad placati necu, kupujem od seljaka ne placam PDV... A vi ujutro navite sat u 7 da zvoni i idite im zaraditi da imaju sta ukrasti !

ODGOVORITE
Name

Ратко

15.02.2015 09:51

Па знају и птице на грани шта су радили Изетбеговићи за време рата.Радончић све зна и то је проблем сада.А глупи народ бира даље и спашава их од затвора.А ко је покраден ?Па тај исти народ.

ODGOVORITE
Name

jasno da jasnije ne može biti

15.02.2015 10:03

Nije nikakva tajna da je skromni babo tuđim parama izuzetno dobro zbrinuo svoje najmilije, a ova vijest nam garantuje da će u Bosni i Hercegovini biti "napratka" u borbi protiv kriminala ,jer je DOKAZANI "poštenjačina"(F.R.)napokon odlučio da se obračuna sa pomenutom pošasti!!!

ODGOVORITE
Name

Kiklop

15.02.2015 10:12

Ovaj Fahro je nevjerovatan. Zna za sve lopove u BIH ali se nesto ne sjeca otkuda njemu lova. Prije rata bio novinar koji je zivio od danas do sutra. Za borbu protiv lopova trebaju drugi ljudi.

ODGOVORITE
Name

divlja jabuka

15.02.2015 12:13

Sve je do naroda.

ODGOVORITE
Name

Md

15.02.2015 12:18

Zna to dobro Erdogan sve je to zavrsilo u Turskoj,sad ce bradonje iz Maoce da brane gazdu

ODGOVORITE
Name

SARAJKA

15.02.2015 13:20

NAKIT JE U TURSKOJ A NOVAC JEDAN DIO U EURO ASFALTU GDJE SA TOM FIRMOM I DALJE GULI KOZU NARODU STISNITE HAMEDA RAMICA PA CETE CUTI IZ PRVE RUKE CIJI JE EURO ASFALT JER ON SVAKAKO JE TU POTRCKO

ODGOVORITE