''Ђенка'' о томе како је Звезда ''испустила'' ПАО!

Да су црвено-бели победили у Атини, био би један од хероја. Међутим, нису успели, а Американац дан после говори о разлозима пораза и позитивним закључицима.

Кошарка 15.02.2015 | 12:50
''Ђенка'' о томе како је Звезда ''испустила'' ПАО!

При вођству Панатинаикоса 28:6, почетком друге четвртине, Црвена звезда Телеком висила је у Атини са ивице амбиса. Тренер Дејан Радоњић у неверици је ширио руке, хокејашки мењао састав петорке и дозивао играче да би их тргао после најлошије четвртине ове сезоне.

У тим моментима, циљ је био пре свега смањити понижавајућу разлику.

Бек црвено-белих Чарлс Џенкинс преузео је тада лопту и одговорност, почео да пробија одбрану "зелених" и ставио до знања саиграчима да је могуће пружити отпор. Серијом 17:2, Звезда се вратила у меч и агресивном одбраном до последњих тренутака водила борбу са шестоструким прваком Европе.

Уз Бобана Марјановића (обојица су убацили по 17 поена), Американац је нападачки предводио Београђане и умало их довео до велике победе. Погађао је у завршници тешке шутеве, у последњим секундама напада, али то, ипак, није било довољно за тријумф.

Огромна потрошња енергије и добра игра у три четвртине на крају није била довољна да надомести катастрофалан почетак, само шест поена за првих десет минута и чак 20 изгубљених лопти.

"Знали смо да ће утакмица бити веома тешка и жестоко смо се борили, упркос веома лошем почетку. Једноставно, нисмо се предавали. На крају меча направили смо пар грешака, изгубили смо неколико важних лопти и то смо скупо платили. Мислим да смо из свега овога много тога научили", рекао је Џенкинс, који је пред 12.000 гледалаца и неколико хрватских застава одиграо најбоље ове сезоне.

Према његовим речима, још један тесан пораз од Атињана неће оставити тешке последице по екипу, иако је јасно да се Звезда више не задовољава "егал" утакмицама против шампиона.

"У највећем делу меча, ПАО је профитирао на нашим изгубљеним лоптама. Сваку нашу грешку су кажњавали. То се десило и у самом финишу. Али, из сваке утакмице научимо нешто ново. Сезона се захуктава, а ми смо тим који је у Топ 16 фази Евролиге у прилици да много тога научи у дуелима са овако квалитетним и искусним екипама".

Одмах је и закључио...

"Баш зато, мислим да ће нам утакмица против Панатинаикоса помоћи да напредујемо као тим. Од почетка сезоне трудимо се да играмо снажно и максимално борбено и тим смо који се никад не предаје. Тако је било и у мечу против Панатинаикоса и сигуран сам да ћемо имати исти приступ и у наставку сезоне".

Пред Звездом је недеља евролигашке паузе, током које би могла да одигра максимално четири утакмице, зависно од тога докле "догура" у завршници Купа Радивоја Кораћа. Наредни меч црвено-белих заказан је за понедељак увече, када ће у хали Пионир угостити Цедевиту.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

дејанпд

15.02.2015 13:27

Тешко је рећи,али можда би било незаслужено побједити у утакмици гдје имате 20 изгубљених лопти, губили са 22 разлике након 11. Минута, тројке шутали 28/3 ако се не варам, скокови заказали у задња 2 минута кад је било најпотребније,а коша нису дали задњих пет минута и ако су имали ритам и улазило је све, готово све. Штета,али нема мирне руке или играча одлуке кад се ломи меч,као и кад треба чувати предност.

ОДГОВОРИТЕ