''Đenka'' o tome kako je Zvezda ''ispustila'' PAO!

Da su crveno-beli pobedili u Atini, bio bi jedan od heroja. Međutim, nisu uspeli, a Amerikanac dan posle govori o razlozima poraza i pozitivnim zaključicima.

Košarka 15.02.2015 | 12:50
''Đenka'' o tome kako je Zvezda ''ispustila'' PAO!

Pri vođstvu Panatinaikosa 28:6, početkom druge četvrtine, Crvena zvezda Telekom visila je u Atini sa ivice ambisa. Trener Dejan Radonjić u neverici je širio ruke, hokejaški menjao sastav petorke i dozivao igrače da bi ih trgao posle najlošije četvrtine ove sezone.

U tim momentima, cilj je bio pre svega smanjiti ponižavajuću razliku.

Bek crveno-belih Čarls Dženkins preuzeo je tada loptu i odgovornost, počeo da probija odbranu "zelenih" i stavio do znanja saigračima da je moguće pružiti otpor. Serijom 17:2, Zvezda se vratila u meč i agresivnom odbranom do poslednjih trenutaka vodila borbu sa šestostrukim prvakom Evrope.

Uz Bobana Marjanovića (obojica su ubacili po 17 poena), Amerikanac je napadački predvodio Beograđane i umalo ih doveo do velike pobede. Pogađao je u završnici teške šuteve, u poslednjim sekundama napada, ali to, ipak, nije bilo dovoljno za trijumf.

Ogromna potrošnja energije i dobra igra u tri četvrtine na kraju nije bila dovoljna da nadomesti katastrofalan početak, samo šest poena za prvih deset minuta i čak 20 izgubljenih lopti.

"Znali smo da će utakmica biti veoma teška i žestoko smo se borili, uprkos veoma lošem početku. Jednostavno, nismo se predavali. Na kraju meča napravili smo par grešaka, izgubili smo nekoliko važnih lopti i to smo skupo platili. Mislim da smo iz svega ovoga mnogo toga naučili", rekao je Dženkins, koji je pred 12.000 gledalaca i nekoliko hrvatskih zastava odigrao najbolje ove sezone.

Prema njegovim rečima, još jedan tesan poraz od Atinjana neće ostaviti teške posledice po ekipu, iako je jasno da se Zvezda više ne zadovoljava "egal" utakmicama protiv šampiona.

"U najvećem delu meča, PAO je profitirao na našim izgubljenim loptama. Svaku našu grešku su kažnjavali. To se desilo i u samom finišu. Ali, iz svake utakmice naučimo nešto novo. Sezona se zahuktava, a mi smo tim koji je u Top 16 fazi Evrolige u prilici da mnogo toga nauči u duelima sa ovako kvalitetnim i iskusnim ekipama".

Odmah je i zaključio...

"Baš zato, mislim da će nam utakmica protiv Panatinaikosa pomoći da napredujemo kao tim. Od početka sezone trudimo se da igramo snažno i maksimalno borbeno i tim smo koji se nikad ne predaje. Tako je bilo i u meču protiv Panatinaikosa i siguran sam da ćemo imati isti pristup i u nastavku sezone".

Pred Zvezdom je nedelja evroligaške pauze, tokom koje bi mogla da odigra maksimalno četiri utakmice, zavisno od toga dokle "dogura" u završnici Kupa Radivoja Koraća. Naredni meč crveno-belih zakazan je za ponedeljak uveče, kada će u hali Pionir ugostiti Cedevitu.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

dejanpd

15.02.2015 13:27

Teško je reći,ali možda bi bilo nezasluženo pobjediti u utakmici gdje imate 20 izgubljenih lopti, gubili sa 22 razlike nakon 11. Minuta, trojke šutali 28/3 ako se ne varam, skokovi zakazali u zadnja 2 minuta kad je bilo najpotrebnije,a koša nisu dali zadnjih pet minuta i ako su imali ritam i ulazilo je sve, gotovo sve. Šteta,ali nema mirne ruke ili igrača odluke kad se lomi meč,kao i kad treba čuvati prednost.

ODGOVORITE