Проговорио и Марко о одласку Данка и Петра!

Тренер Партизана причао о томе колико је ослабљена екипа одласком Петра Шкулетића и Данка Лазовића у смирај прелазног рока и уочи наставка Суперлиге Србије. Објаснио зашто није стигла замена за дан и по...

Фудбал 15.02.2015 | 12:30
Проговорио и Марко о одласку Данка и Петра!

Управа и спортски сектор Партизана поново су на различитим странама. Пред сам крај припрема и наставак такмичења у Суперлиги све је пукло. Велика се прашина дигла, историја се понавља...

Јединство у доношењу одлука у овом тренутку не постоји у Хумској, а то потврђују и изјаве челника црно-белих, односно људи задужених за бригу око тима. Спортски сектор, на челу са потпредседником Љубишом Тумбаковићем, био је против продаје Петра Шкулетића, али су генерални директор клуба Милош Вазура и његови најближи сарадници сматрали супротно.

Тренер Марко Николић није се оглашавао после одласка Петра Шкулетића све до петка увече, када је отворио душу и новинарима у Анталији објаснио због чега је Партизан ослабљен и зашто није хитно ангажовано појачање у нападу.

"Остали смо без двојице јако битних играча, нападача који су имали огроман и конкретна учинак када су голови и асистенције у питању. Али, макар је та дилема решена", почео је млади шеф стручног штаба.

За дан и по у Хумску је стигло прегршт понуда за решење у нападу, али Николић није желео да послује на тај начин. Имао је своје жеље које управа није могла да му испуни.

"Покушали смо за дан и по да нађемо адекватне замене, али је то јако тешко. Неких седам-осам играча су били жеља стручног штаба и мене. Они нам нису били доступни из различитих разлога. У мору понуђених опција, у којем је преовлађивао група играча из Африке, било би јако неозбиљно да смо се на основу одгледана два-три сата снимака са интернета определили за неког од њих. То није професионално и није начин селекције који подржавам".

Николић верује у селекцију која је Партизану, како је нагласио, донела шест милиона евра.

"Верујем у селекцију која је клубу донела два милиона евра кроз учешће у Лиги Европе и четири милиона евра преко трансфера Шкулетића у Локомотиву из Москве. Могла је да донесе и још два милиона евра кроз евентуални трансфер Ћирковића у Андерлехт за који није било време. Најважније је да смо поред свега имали и такмичарски резултат. У то верујем. У интернет селекцију не", јасан је Николић.

"Имамо пример Петра који је дошао из једног система и у двадесетостручио своју вредност, постигавши за годину дана 30 голова. Имамо пример Лазара Ћирковића који је добио понуду Андерлехта, Лазовића који је у позним играчким годинама потписао уносан уговор. Имамо примере Вулићевића, Дринчића, Илића... То је озбиљан приступ прелазном року и селекцији тима", додаје Николић.

Милорад Вучелић је на конференцији за медије када је обелодањен трансфер Шкулетића у Локомотиву, изјавио да је одласком нападачког тандема "титула стављена на коцку".

"Та терминологија мени није позната. У спорту је све процес. Озбиљни људе и професионалце, који много раде и живе за фудбал, мало другачије гледају на те ствари. Велики је хендикеп за нас одлазак Лазовића и Шкулетића. Поготово је погрешан тајминг њиховог одласка. требало је све то радити у бољем временском периоду. У спорту није као у бизнису, време је фактор. Ограничени смо на време трајања прелазног рока".

Партизан остаје са само два нападача Немањом Којићем и Иваном Шапоњићем.

"Мало за критеријум Партизана, али мора тако. До пре месец и по дана смо имали петорицу, а сада имамо двојицу. Њих двојица имају моје пуно поверење", завршио је Марко Николић.

Коментари / 0

Оставите коментар