Progovorio i Marko o odlasku Danka i Petra!

Trener Partizana pričao o tome koliko je oslabljena ekipa odlaskom Petra Škuletića i Danka Lazovića u smiraj prelaznog roka i uoči nastavka Superlige Srbije. Objasnio zašto nije stigla zamena za dan i po...

Fudbal 15.02.2015 | 12:30
Progovorio i Marko o odlasku Danka i Petra!

Uprava i sportski sektor Partizana ponovo su na različitim stranama. Pred sam kraj priprema i nastavak takmičenja u Superligi sve je puklo. Velika se prašina digla, istorija se ponavlja...

Jedinstvo u donošenju odluka u ovom trenutku ne postoji u Humskoj, a to potvrđuju i izjave čelnika crno-belih, odnosno ljudi zaduženih za brigu oko tima. Sportski sektor, na čelu sa potpredsednikom Ljubišom Tumbakovićem, bio je protiv prodaje Petra Škuletića, ali su generalni direktor kluba Miloš Vazura i njegovi najbliži saradnici smatrali suprotno.

Trener Marko Nikolić nije se oglašavao posle odlaska Petra Škuletića sve do petka uveče, kada je otvorio dušu i novinarima u Antaliji objasnio zbog čega je Partizan oslabljen i zašto nije hitno angažovano pojačanje u napadu.

"Ostali smo bez dvojice jako bitnih igrača, napadača koji su imali ogroman i konkretna učinak kada su golovi i asistencije u pitanju. Ali, makar je ta dilema rešena", počeo je mladi šef stručnog štaba.

Za dan i po u Humsku je stiglo pregršt ponuda za rešenje u napadu, ali Nikolić nije želeo da posluje na taj način. Imao je svoje želje koje uprava nije mogla da mu ispuni.

"Pokušali smo za dan i po da nađemo adekvatne zamene, ali je to jako teško. Nekih sedam-osam igrača su bili želja stručnog štaba i mene. Oni nam nisu bili dostupni iz različitih razloga. U moru ponuđenih opcija, u kojem je preovlađivao grupa igrača iz Afrike, bilo bi jako neozbiljno da smo se na osnovu odgledana dva-tri sata snimaka sa interneta opredelili za nekog od njih. To nije profesionalno i nije način selekcije koji podržavam".

Nikolić veruje u selekciju koja je Partizanu, kako je naglasio, donela šest miliona evra.

"Verujem u selekciju koja je klubu donela dva miliona evra kroz učešće u Ligi Evrope i četiri miliona evra preko transfera Škuletića u Lokomotivu iz Moskve. Mogla je da donese i još dva miliona evra kroz eventualni transfer Ćirkovića u Anderleht za koji nije bilo vreme. Najvažnije je da smo pored svega imali i takmičarski rezultat. U to verujem. U internet selekciju ne", jasan je Nikolić.

"Imamo primer Petra koji je došao iz jednog sistema i u dvadesetostručio svoju vrednost, postigavši za godinu dana 30 golova. Imamo primer Lazara Ćirkovića koji je dobio ponudu Anderlehta, Lazovića koji je u poznim igračkim godinama potpisao unosan ugovor. Imamo primere Vulićevića, Drinčića, Ilića... To je ozbiljan pristup prelaznom roku i selekciji tima", dodaje Nikolić.

Milorad Vučelić je na konferenciji za medije kada je obelodanjen transfer Škuletića u Lokomotivu, izjavio da je odlaskom napadačkog tandema "titula stavljena na kocku".

"Ta terminologija meni nije poznata. U sportu je sve proces. Ozbiljni ljude i profesionalce, koji mnogo rade i žive za fudbal, malo drugačije gledaju na te stvari. Veliki je hendikep za nas odlazak Lazovića i Škuletića. Pogotovo je pogrešan tajming njihovog odlaska. trebalo je sve to raditi u boljem vremenskom periodu. U sportu nije kao u biznisu, vreme je faktor. Ograničeni smo na vreme trajanja prelaznog roka".

Partizan ostaje sa samo dva napadača Nemanjom Kojićem i Ivanom Šaponjićem.

"Malo za kriterijum Partizana, ali mora tako. Do pre mesec i po dana smo imali petoricu, a sada imamo dvojicu. Njih dvojica imaju moje puno poverenje", završio je Marko Nikolić.

Komentari / 0

Ostavite komentar