Федерер НЕ ИГРА Мајами!

Други тенисер света Роџер Федерер неће играти на Мастерсу у Мајамију по други пут у последње три године.

Тенис 15.02.2015 | 15:30
Федерер НЕ ИГРА Мајами!

Разлог због којег је Федерер одлучио да не путује на Флориду је да би се физички мало поштедео за остатак сезоне, рекао је његов агент Тони Годсик.

Швајцарац је тријумфовао у Ки Бискејну два пута, 2005. и 2006. године, а претходно је тај турнир пропустио пре две године, из сличног разлога као и овога пута.

“Жао нам је јер Роџер воли Мајами и имао је велике успехе тамо, али ове године пуни 34 године и не може да игра на сваком турниру. Мора да осмисли распоред који функционише за њега физички, али и његову породицу и зато је дошло до одређених промена”, рекао је Годсик.

Федерер планира да игра на турниру у Дубаију за десетак дана, као и Мастерсу у Индијан Велсу, од 12. до 22. марта, а потом се врати у Европу да би тренирао за сезону на шљаци. У наредним месецима, швајцарски тенисер се још пријавио за Мастерсе у Монте Карлу, Риму и Мадриду, као и Ролан Гарос.

“Разочарани смо због наших навијача што Роџер није укључио Мајами у свој пролећни распоред. Желимо му сву срећу у наставку сезону. Са 73 пд 75 најбоље пласираних тенисера и свих 75 најбољих тенисерки света, укључујући и 14 Грен слем победника, радујемо се што ћемо бити домаћини сјајном турниру”, рекао је Адам Барет, директор Мастерса у Мајамију.

Своје учешће у Мајамију, између осталих, потврдили су Новак Ђокоивћ, Рафаел Надал и Енди Мари.

Мастерс у Мајамију на програму је од 23. марта до 5. априла.

Коментари / 0

Оставите коментар