Federer NE IGRA Majami!

Drugi teniser sveta Rodžer Federer neće igrati na Mastersu u Majamiju po drugi put u poslednje tri godine.

Tenis 15.02.2015 | 15:30
Federer NE IGRA Majami!

Razlog zbog kojeg je Federer odlučio da ne putuje na Floridu je da bi se fizički malo poštedeo za ostatak sezone, rekao je njegov agent Toni Godsik.

Švajcarac je trijumfovao u Ki Biskejnu dva puta, 2005. i 2006. godine, a prethodno je taj turnir propustio pre dve godine, iz sličnog razloga kao i ovoga puta.

“Žao nam je jer Rodžer voli Majami i imao je velike uspehe tamo, ali ove godine puni 34 godine i ne može da igra na svakom turniru. Mora da osmisli raspored koji funkcioniše za njega fizički, ali i njegovu porodicu i zato je došlo do određenih promena”, rekao je Godsik.

Federer planira da igra na turniru u Dubaiju za desetak dana, kao i Mastersu u Indijan Velsu, od 12. do 22. marta, a potom se vrati u Evropu da bi trenirao za sezonu na šljaci. U narednim mesecima, švajcarski teniser se još prijavio za Masterse u Monte Karlu, Rimu i Madridu, kao i Rolan Garos.

“Razočarani smo zbog naših navijača što Rodžer nije uključio Majami u svoj prolećni raspored. Želimo mu svu sreću u nastavku sezonu. Sa 73 pd 75 najbolje plasiranih tenisera i svih 75 najboljih teniserki sveta, uključujući i 14 Gren slem pobednika, radujemo se što ćemo biti domaćini sjajnom turniru”, rekao je Adam Baret, direktor Mastersa u Majamiju.

Svoje učešće u Majamiju, između ostalih, potvrdili su Novak Đokoivć, Rafael Nadal i Endi Mari.

Masters u Majamiju na programu je od 23. marta do 5. aprila.

Komentari / 0

Ostavite komentar