Посланици још на "бијелом хљебу"

Након што је захтјев за укидање "бијелог хљеба" прошао процедуру Парламента БиХ, иста прича се повела и у Парламенту Српске. Посланици у Народној скупштини добијају плату и шест мјесеци након истека мандата, а иницијативу за укудање тих плата још нико није покренуо.

Република Српска 14.02.2015 | 21:10
Посланици још на "бијелом хљебу"

Међу народним посланицима све гласније се чује прича о укидању плата бившим посланицима које примају шест мјесеци након истека четворогодишњег мандата.

Ипак, потребно је само покренути иницијативу. За сада се нико није латио тог посла.

Ову идеју подржавају и млађи народни посланици. Давор Шешић из СДС - а поручује да би требало смањити бијели хљеб барем на дупло мањи износ.

Већи проблем су они који примају плате по више основа, у управним и надзорним изборима, и додатно као народни посланици, тврди Шешић.

Истог мишљења је и Драган Чавић. Медијска прашина се подигла након што је Жељка Цвијановић у претходном премијерском мандату тражила списак свих који примају плате по више основа и захтијевала да се одаберу само једна плата и једно радно мјесто, а све остало по волонтерском основу.

Од тог потеза није било много вајде. Све би ријешио закон, и то онај, никад усвојени, о сукобу интереса, тврди лидер НДП – а.

Двадесет осам бивших посланика су остварили и користе право да примају посланичку плату шест мјесеци након истека мандата. Уколико ову привилегију искористе до краја, буџет Српске ће бити тањи за 375 хиљада марака.

(БН ТВ)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

сирогојно

14.02.2015 21:05

Бијели хљеб сест мјесеци разови три мјесеца...хљеб је крух ..хехе какви бетери

ОДГОВОРИТЕ
Name

тигар

15.02.2015 06:24

Ма да обазриви посланици "како це јадник кад остане без мандата презивијети" а радници не добију ни зарадјено, а камоли пола године послије отказа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

15.02.2015 15:15

Плату им треба ограничити на пола износа плате дипломираног инжењера, доктора, дипл фармацеута, итд

ОДГОВОРИТЕ