Обиљежен Дан Борачке организације

Дан Борачке организације Републике Српске обиљежиле су и општинске организације у Источном Новом Сарајеву, Источној Илиџи и Палама. Поменом и полагањем вијенаца на спомен обиљежја, представници борачких организација одали су почаст за погинуле борце са подручја Сарајевско-романијске регије.

Република Српска 14.02.2015 | 14:00
Обиљежен Дан Борачке организације

Крсна слава Борачке организације Републике Српске Свети Трифун прилика је да се ода почаст борцима са подручја Сарајевско-романијске регије који су своје животе уградили у темеље Републике Српске, али и вријеме да се укаже на тежак положај, не само бораца већ и борачких организација које у овој години морају добити положај у друштву који им припада.

"Без јаке борачке организације ми нећемо моћи рјешити ни остале проблеме, као што су запошљавање демобилисаних бораца, рјешавање стамбене проблематике ратних војних инвалида и бораца који нису до сада рјешили стамбено питање. Основно је да у овом периоду, уз новог предсједника Борачке организације РС, који је већ предузео неке активности, вратимо мјесто борачкој организацији које јој припада у друштву", истиче предсједник Предсједништва БО Источно Ново Сарајево, Драгиша Тушевљак.

Без јаког руководства, нема ни бољег положаја, сложни су и борци. Полажући цвијеће и прислужујући свијеће на спомен обиљежје саборцима, поручују да се још много тога треба урадити по питању статуса бораца, свих категорија.

Осим Борачке организације Источно Ново Сарајево, која је одржала помен на Спомен-крсту на Врацама, почаст борцима одала је и Борачка организација "Илиџански борац", чији су чланови организовано посјетили Војничко гробље "Мали зајтинлик" на Сокоцу.

Крсну славу Светог Трифуна обиљежили су и чланови Удружења "Бели вукови" из Пала, који су одали почаст за 18 погинулих припадника ове јединице, након чега су положили вијенце на споменик команданту Срђану Кнежевићу.

(БН ТВ)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мисо

14.02.2015 13:19

Свака цаст Влади сто нам посла инвалиднине прије времена. ФУЈ.

ОДГОВОРИТЕ