Obilježen Dan Boračke organizacije

Dan Boračke organizacije Republike Srpske obilježile su i opštinske organizacije u Istočnom Novom Sarajevu, Istočnoj Ilidži i Palama. Pomenom i polaganjem vijenaca na spomen obilježja, predstavnici boračkih organizacija odali su počast za poginule borce sa područja Sarajevsko-romanijske regije.

Republika Srpska 14.02.2015 | 14:00
Obilježen Dan Boračke organizacije

Krsna slava Boračke organizacije Republike Srpske Sveti Trifun prilika je da se oda počast borcima sa područja Sarajevsko-romanijske regije koji su svoje živote ugradili u temelje Republike Srpske, ali i vrijeme da se ukaže na težak položaj, ne samo boraca već i boračkih organizacija koje u ovoj godini moraju dobiti položaj u društvu koji im pripada.

"Bez jake boračke organizacije mi nećemo moći rješiti ni ostale probleme, kao što su zapošljavanje demobilisanih boraca, rješavanje stambene problematike ratnih vojnih invalida i boraca koji nisu do sada rješili stambeno pitanje. Osnovno je da u ovom periodu, uz novog predsjednika Boračke organizacije RS, koji je već preduzeo neke aktivnosti, vratimo mjesto boračkoj organizaciji koje joj pripada u društvu", ističe predsjednik Predsjedništva BO Istočno Novo Sarajevo, Dragiša Tuševljak.

Bez jakog rukovodstva, nema ni boljeg položaja, složni su i borci. Polažući cvijeće i prislužujući svijeće na spomen obilježje saborcima, poručuju da se još mnogo toga treba uraditi po pitanju statusa boraca, svih kategorija.

Osim Boračke organizacije Istočno Novo Sarajevo, koja je održala pomen na Spomen-krstu na Vracama, počast borcima odala je i Boračka organizacija "Ilidžanski borac", čiji su članovi organizovano posjetili Vojničko groblje "Mali zajtinlik" na Sokocu.

Krsnu slavu Svetog Trifuna obilježili su i članovi Udruženja "Beli vukovi" iz Pala, koji su odali počast za 18 poginulih pripadnika ove jedinice, nakon čega su položili vijence na spomenik komandantu Srđanu Kneževiću.

(BN TV)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Miso

14.02.2015 13:19

Svaka cast Vladi sto nam posla invalidnine prije vremena. FUJ.

ODGOVORITE