Срби обишли гробље на југу Косовске Митровице

Пар стотина Срба из сјеверне Косовске Митровице јутрос је, на Задушнице, посјетило православно гробље у јужном дијелу града. Срби су на гробље стигли организовано аутобусима и приватним аутомобилима, уз полицијску пратњу, а инцидената није било.

Србија 14.02.2015 | 12:53
Срби обишли гробље на југу Косовске Митровице

И ове године Србе су на православном гробљу у јужној Митровици дочекали оскрнављени гробови и тек по неки читав споменик, преносе београдски медији.

На гробљу у јужном дијелу Косовске Митровице уништена је и капела, а након завршетка сукоба 1999. године порушено је или оскрнављено више од 70 одсто надгробних споменика.

Протојереј ставрофор Милија Арсовић каже да би волио да је ситуација боља у односу на прошлу годину, али да то није тако.

"Види се да ама баш ништа доброг нема овде. Данас је народ у великом броју изашао на ово свето гробље...Већ 15 година на Задушнице излазим са овим народом овде и увек све горе и горе затекнемо", рекао је Арсовић.

Огорчени Срби кажу да се ситуација погоршала и да онима којима мртви сметају не требају ни живи.

Божидар Стојковић из сјеверног дијела Косовске Митровице каже да нигдје на свијету није видио толики вандализам.

"Они замишљају да могу да затру српски народ, међутим од тога нема ништа, без обзира шта они и како мисле", рекао је Стојковић.

Зоран Петровић из Косовске Митровице оцијенио да је скрнављење православног гробља одраз некултуре и неваспитања, истичући да не може да вјерује да нормалан човјек може да напакости некоме ко више није жив.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

14.02.2015 13:12

Колико

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зијад

15.02.2015 20:05

Бозидар Стојковиц из сјеверног дијела Косовске Митровице казе да нигдје на свијету није видио толики вандализам.Гдје си био пајдо 1991-1995.године кад су Срби у Босни срусили до темеља 800 дзамија и преорали на стотине мезаристана.То на Косову то је мала маца наспрам Босне.

ОДГОВОРИТЕ