Srbi obišli groblje na jugu Kosovske Mitrovice

Par stotina Srba iz sjeverne Kosovske Mitrovice jutros je, na Zadušnice, posjetilo pravoslavno groblje u južnom dijelu grada. Srbi su na groblje stigli organizovano autobusima i privatnim automobilima, uz policijsku pratnju, a incidenata nije bilo.

Srbija 14.02.2015 | 12:53
Srbi obišli groblje na jugu Kosovske Mitrovice

I ove godine Srbe su na pravoslavnom groblju u južnoj Mitrovici dočekali oskrnavljeni grobovi i tek po neki čitav spomenik, prenose beogradski mediji.

Na groblju u južnom dijelu Kosovske Mitrovice uništena je i kapela, a nakon završetka sukoba 1999. godine porušeno je ili oskrnavljeno više od 70 odsto nadgrobnih spomenika.

Protojerej stavrofor Milija Arsović kaže da bi volio da je situacija bolja u odnosu na prošlu godinu, ali da to nije tako.

"Vidi se da ama baš ništa dobrog nema ovde. Danas je narod u velikom broju izašao na ovo sveto groblje...Već 15 godina na Zadušnice izlazim sa ovim narodom ovde i uvek sve gore i gore zateknemo", rekao je Arsović.

Ogorčeni Srbi kažu da se situacija pogoršala i da onima kojima mrtvi smetaju ne trebaju ni živi.

Božidar Stojković iz sjevernog dijela Kosovske Mitrovice kaže da nigdje na svijetu nije vidio toliki vandalizam.

"Oni zamišljaju da mogu da zatru srpski narod, međutim od toga nema ništa, bez obzira šta oni i kako misle", rekao je Stojković.

Zoran Petrović iz Kosovske Mitrovice ocijenio da je skrnavljenje pravoslavnog groblja odraz nekulture i nevaspitanja, ističući da ne može da vjeruje da normalan čovjek može da napakosti nekome ko više nije živ.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

14.02.2015 13:12

Koliko

ODGOVORITE
Name

Zijad

15.02.2015 20:05

Bozidar Stojkovic iz sjevernog dijela Kosovske Mitrovice kaze da nigdje na svijetu nije vidio toliki vandalizam.Gdje si bio pajdo 1991-1995.godine kad su Srbi u Bosni srusili do temelja 800 dzamija i preorali na stotine mezaristana.To na Kosovu to je mala maca naspram Bosne.

ODGOVORITE