Почела чистка у МУП-у Републике Српске

Смјеном пет високопозиционираних челника у Крим-полицији, Драган Лукач, министар унутрашњих послова РС, наставио је с кадровским промјенама, које је најавио чим је преузео мандат.

Република Српска 14.02.2015 | 11:10
Почела чистка у МУП-у Републике Српске

Тако је Зоран Мандић, досадашњи начелник Управе Криминалистичке полиције МУП-а РС, разријешен дужности, а на његово мјесто именован је Недељко Лубура, сазнају "Независне".

Лубура иза себе има око 20 година рада у полицији РС, већином у ресору Крим-полиције. Обављао је и функцију начелника Сектора крим-полиције ЦЈБ Бањалука, а на нову дужност долази са мјеста начелника Јединице за општи криминалитет у Управи Крим-полиције РС.

Мандић је након ове рокаде распоређен на мјесто замјеника начелника Управе за полицијско образовање, умјесто Горана Амиџића, који ће у наредном периоду обављати послове инспектора унутрашње контроле.

На упражњено Лубурино мјесто у Јединици за општи криминалитет Управе Крим-полиције РС именован је Мишел Крајишник, који је до сада био инспектор унутрашње контроле.

Најновијим одлукама, које су "Независним" потврђене у МУП-у РС, Дражен Арбутина, досадашњи начелник Сектора крим-полиције Центра јавне безбједности Бањалука, именован је на мјесто начелника Јединице за борбу против организованог криминала у Управи Крим-полиције РС.

Арбутина је на то мјесто дошао умјесто Драгана Јевђенића, који је раније именован за начелника Управе полиције МУП-а РС.

Како "Независне" сазнају, дошло је до смјене и на челу Јединице за сузбијање привредног криминалитета, финансијске истраге и сузбијање прања новца у Управи Крим-полиције МУП-а РС, па је умјесто досадашњег начелника Милимира Говедарице именован Драгослав Дукић, који је до сада радио у ЦЈБ Бањалука.

Дукић је обављао и послове начелника Одјељења привредног криминалитета ЦЈБ Бањалука.

Овом одлуком, Говедарица је распоређен на мјесто инспектора унутрашње контроле.

Прије неколико дана и ЦЈБ Бањалука добио је новог начелника и то Бошка Панџу, који је до сада радио у Унутрашњој контроли у бањалучкој полицији.

Досадашњи начелник Младен Марић би требало да обавља функцију замјеника начелника Управе полиције МУП-а РС.

Министар је раније именовао и Драгана Јевђенића за начелника Управе полиције МУП-а РС. Јевђенић је на ову функцију именован умјесто Дарка Ћулума, који је прије неколико дана именован за замјеника директора полиције РС.

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

696969

14.02.2015 10:20

Ко иоле познаје ситуацију у МУП-у, зна да се тренутно именују они који су због дрекавца спремни и да, банг,банг,банг.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање

14.02.2015 10:20

Смијемо ли остављати било које коментаре на овај цланак, или би све сто каземо по новом закону представљало кривицно дјело. Утјерасе нам страх, нема ста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

алеxбл

14.02.2015 10:27

Сјаси Курта да узјаси мурта!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трла баба длан...

14.02.2015 10:44

Да јој прође дан. Министру би било најбоље да себе смијени. Тако ће највише очистити МУП.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

14.02.2015 13:34

Добро, добро све у слузби Баје дрекавца и СНСД-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слијепи водја

14.02.2015 16:15

Дипл. туризмолог Мандић на мјесто др. полицијских наука Амидзића, замјеника нацелника Управе за полицијско образовање, премудра одлука министра нема шта, вјероватно министар планира мало школовати туристицке водице умјесто полицајаца!

ОДГОВОРИТЕ
Name

кранг

14.02.2015 16:28

Зна ли неко реци министру да лопови слободно раде док он реорганизује МУП, среца па имамо СИПА-у која једино несто ради док се МУП о себи забавио!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота

14.02.2015 17:47

Коначно да неко несто промјени у мупу, било је крајње време. Ови нерадници су пустили корјење мислили су никад краја, ничија није да зоре... и коначно прави људи на челу мупа !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Метеор

14.02.2015 18:03

Лукач је добар человјек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слависа

14.02.2015 20:23

ЛУКАЦ ПРАВИ ПОЛИЦАЈАЦ,САМО ТРЕБА БРЗО РАДИТ И У БИЈЕЉИНИ.ЦЈБ БН МУТАН ЈЕ КО ВАРДАР.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јово наново

15.02.2015 08:26

Сваки министар исто ради, смијени пола нацелника, и после све по старом. Доведе своје људе, а проблеми и начин рада остају исти.

ОДГОВОРИТЕ