Počela čistka u MUP-u Republike Srpske

Smjenom pet visokopozicioniranih čelnika u Krim-policiji, Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, nastavio je s kadrovskim promjenama, koje je najavio čim je preuzeo mandat.

Republika Srpska 14.02.2015 | 11:10
Počela čistka u MUP-u Republike Srpske

Tako je Zoran Mandić, dosadašnji načelnik Uprave Kriminalističke policije MUP-a RS, razriješen dužnosti, a na njegovo mjesto imenovan je Nedeljko Lubura, saznaju "Nezavisne".

Lubura iza sebe ima oko 20 godina rada u policiji RS, većinom u resoru Krim-policije. Obavljao je i funkciju načelnika Sektora krim-policije CJB Banjaluka, a na novu dužnost dolazi sa mjesta načelnika Jedinice za opšti kriminalitet u Upravi Krim-policije RS.

Mandić je nakon ove rokade raspoređen na mjesto zamjenika načelnika Uprave za policijsko obrazovanje, umjesto Gorana Amidžića, koji će u narednom periodu obavljati poslove inspektora unutrašnje kontrole.

Na upražnjeno Luburino mjesto u Jedinici za opšti kriminalitet Uprave Krim-policije RS imenovan je Mišel Krajišnik, koji je do sada bio inspektor unutrašnje kontrole.

Najnovijim odlukama, koje su "Nezavisnim" potvrđene u MUP-u RS, Dražen Arbutina, dosadašnji načelnik Sektora krim-policije Centra javne bezbjednosti Banjaluka, imenovan je na mjesto načelnika Jedinice za borbu protiv organizovanog kriminala u Upravi Krim-policije RS.

Arbutina je na to mjesto došao umjesto Dragana Jevđenića, koji je ranije imenovan za načelnika Uprave policije MUP-a RS.

Kako "Nezavisne" saznaju, došlo je do smjene i na čelu Jedinice za suzbijanje privrednog kriminaliteta, finansijske istrage i suzbijanje pranja novca u Upravi Krim-policije MUP-a RS, pa je umjesto dosadašnjeg načelnika Milimira Govedarice imenovan Dragoslav Dukić, koji je do sada radio u CJB Banjaluka.

Dukić je obavljao i poslove načelnika Odjeljenja privrednog kriminaliteta CJB Banjaluka.

Ovom odlukom, Govedarica je raspoređen na mjesto inspektora unutrašnje kontrole.

Prije nekoliko dana i CJB Banjaluka dobio je novog načelnika i to Boška Pandžu, koji je do sada radio u Unutrašnjoj kontroli u banjalučkoj policiji.

Dosadašnji načelnik Mladen Marić bi trebalo da obavlja funkciju zamjenika načelnika Uprave policije MUP-a RS.

Ministar je ranije imenovao i Dragana Jevđenića za načelnika Uprave policije MUP-a RS. Jevđenić je na ovu funkciju imenovan umjesto Darka Ćuluma, koji je prije nekoliko dana imenovan za zamjenika direktora policije RS.

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

696969

14.02.2015 10:20

Ko iole poznaje situaciju u MUP-u, zna da se trenutno imenuju oni koji su zbog drekavca spremni i da, bang,bang,bang.

ODGOVORITE
Name

Pitanje

14.02.2015 10:20

Smijemo li ostavljati bilo koje komentare na ovaj clanak, ili bi sve sto kazemo po novom zakonu predstavljalo krivicno djelo. Utjerase nam strah, nema sta.

ODGOVORITE
Name

alexbl

14.02.2015 10:27

Sjasi Kurta da uzjasi murta!

ODGOVORITE
Name

Trla baba dlan...

14.02.2015 10:44

Da joj prođe dan. Ministru bi bilo najbolje da sebe smijeni. Tako će najviše očistiti MUP.

ODGOVORITE
Name

Nikola

14.02.2015 13:34

Dobro, dobro sve u sluzbi Baje drekavca i SNSD-a.

ODGOVORITE
Name

Slijepi vodja

14.02.2015 16:15

Dipl. turizmolog Mandić na mjesto dr. policijskih nauka Amidzića, zamjenika nacelnika Uprave za policijsko obrazovanje, premudra odluka ministra nema šta, vjerovatno ministar planira malo školovati turisticke vodice umjesto policajaca!

ODGOVORITE
Name

krang

14.02.2015 16:28

Zna li neko reci ministru da lopovi slobodno rade dok on reorganizuje MUP, sreca pa imamo SIPA-u koja jedino nesto radi dok se MUP o sebi zabavio!!!

ODGOVORITE
Name

Patriota

14.02.2015 17:47

Konačno da neko nesto promjeni u mupu, bilo je krajnje vreme. Ovi neradnici su pustili korjenje mislili su nikad kraja, ničija nije da zore... i konačno pravi ljudi na čelu mupa !

ODGOVORITE
Name

Meteor

14.02.2015 18:03

Lukač je dobar čelovjek.

ODGOVORITE
Name

Slavisa

14.02.2015 20:23

LUKAC PRAVI POLICAJAC,SAMO TREBA BRZO RADIT I U BIJELJINI.CJB BN MUTAN JE KO VARDAR.

ODGOVORITE
Name

Jovo nanovo

15.02.2015 08:26

Svaki ministar isto radi, smijeni pola nacelnika, i posle sve po starom. Dovede svoje ljude, a problemi i način rada ostaju isti.

ODGOVORITE