Николић уз генерала Диковића

Председник Србије Томислав Николић изјавио је да тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић, који је најавио истрагу против начелника Генералштаба Љубише Диковић, не схвата да је самосталан и да треба да размисли "шта он то копа по Србији".

Србија 14.02.2015 | 09:40
Николић уз генерала Диковића

"Сада ће мени један човек из Србије, који је врховни тужилац за ту материју у земљи, 16 година после бомбардовања, да каже да ће нешто да испитује. И мандат му је истекао. Нека мало размисли шта он то копа по Србији. Али, није једини. Почела је поново нека оркестрирана кампања", казао је Николић у интервјуу за "Политику".

Председник је казао да тужилац за ратне злочине у Србији не треба да буде "пион Хашког трибунала, нити рука која треба да потписује декрете који стижу из Хага".

"Сваки тужилац треба да буде самосталан и он у Србији има ту потпуну самосталност, али нема независност. Он (Вукчевић) мисли да је орган неког другог самосталног тужилаштва", казао је Николић.

Николић је поновио да стоји уз генерала Диковића и да зна да је Диковић "честит човек" и да је сигуран да није "никакав ратни злочинац".

Фонд за хуманитарно право недавно је објавио досије у којем се налазе докази да је 37. моторизована бригада, којом је командовао Диковић, учествовала у ратним злочинима 1998. и 1999. године на Косову. Након нових доказа које је Фонд изнео, Вукчевић је најавио покретање истраге у случају Диковић.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

немања

14.02.2015 09:04

Цркну ти из хуманитарног права

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

14.02.2015 09:26

Вукцевиц са својим устасом Векарицем и подрзани са Натасом Кандиц су нај веци србомрзци и продузена рука ватикансо-устаској пропаганди гдје се суди зртвама а о злоцинцима се нема доказа,нема вецег злоцина од хрватске олује за коју Вукцевиц нема доказа и отимањем Косова и униставањем Србије за које злоцине Вукцевиц и устаса Векариц немају доказа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни Груја

14.02.2015 10:48

Земљо Србијо, јадна ли си, кад ти Вукчевић и Векарић раде то што раде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рекет

14.02.2015 17:31

Томо њега јавно рекетира,демократија на српски нацин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зијад

15.02.2015 20:07

Јел то тај Диковиц сто је сверцовао краве и коње које је украо на Косову.

ОДГОВОРИТЕ