Nikolić uz generala Dikovića

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević, koji je najavio istragu protiv načelnika Generalštaba Ljubiše Diković, ne shvata da je samostalan i da treba da razmisli "šta on to kopa po Srbiji".

Srbija 14.02.2015 | 09:40
Nikolić uz generala Dikovića

"Sada će meni jedan čovek iz Srbije, koji je vrhovni tužilac za tu materiju u zemlji, 16 godina posle bombardovanja, da kaže da će nešto da ispituje. I mandat mu je istekao. Neka malo razmisli šta on to kopa po Srbiji. Ali, nije jedini. Počela je ponovo neka orkestrirana kampanja", kazao je Nikolić u intervjuu za "Politiku".

Predsednik je kazao da tužilac za ratne zločine u Srbiji ne treba da bude "pion Haškog tribunala, niti ruka koja treba da potpisuje dekrete koji stižu iz Haga".

"Svaki tužilac treba da bude samostalan i on u Srbiji ima tu potpunu samostalnost, ali nema nezavisnost. On (Vukčević) misli da je organ nekog drugog samostalnog tužilaštva", kazao je Nikolić.

Nikolić je ponovio da stoji uz generala Dikovića i da zna da je Diković "čestit čovek" i da je siguran da nije "nikakav ratni zločinac".

Fond za humanitarno pravo nedavno je objavio dosije u kojem se nalaze dokazi da je 37. motorizovana brigada, kojom je komandovao Diković, učestvovala u ratnim zločinima 1998. i 1999. godine na Kosovu. Nakon novih dokaza koje je Fond izneo, Vukčević je najavio pokretanje istrage u slučaju Diković.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

nemanja

14.02.2015 09:04

Crknu ti iz humanitarnog prava

ODGOVORITE
Name

Md

14.02.2015 09:26

Vukcevic sa svojim ustasom Vekaricem i podrzani sa Natasom Kandic su naj veci srbomrzci i produzena ruka vatikanso-ustaskoj propagandi gdje se sudi zrtvama a o zlocincima se nema dokaza,nema veceg zlocina od hrvatske oluje za koju Vukcevic nema dokaza i otimanjem Kosova i unistavanjem Srbije za koje zlocine Vukcevic i ustasa Vekaric nemaju dokaza

ODGOVORITE
Name

Crni Gruja

14.02.2015 10:48

Zemljo Srbijo, jadna li si, kad ti Vukčević i Vekarić rade to što rade.

ODGOVORITE
Name

reket

14.02.2015 17:31

Tomo njega javno reketira,demokratija na srpski nacin.

ODGOVORITE
Name

Zijad

15.02.2015 20:07

Jel to taj Dikovic sto je svercovao krave i konje koje je ukrao na Kosovu.

ODGOVORITE