Експлозија и код адвоката у Тузли

Синоћ, нешто иза 23 сата, експлозивна направа подметнута од стране непознатих лица, експлодирала је испред адвокатске канцеларије тузланског адвоката Фарука Балијагића. Након детонације букнуо је пожар, а сама експлозија уништила је Балијагићеву канцеларију, на којој су попуцали прозори, избијени штокови итд.

Босна и Херцеговина 14.02.2015 | 08:30
Експлозија и код адвоката у Тузли

"Ради се  о снажној експлозији која је убачена највјероватније кроз прозор од тоалета у моју канцеларију, јер се иста налази на нижим спратовима. Канцеларијски простор је спаљен. Изгорјело је све унутра. Детонација је избила и врата тешка тону.  На лицу мјеста су ватрогасци. Увиђај ће се наставити ујутру", рекао је адвокат Балијагић.

Балијагић је за "Аваз" рекао да не може говорити о мотивима напада. Потврдио је да је у петак заступао странке у процесу против једног познатог каматара из Тузле, али није могао довести у везу тај случај са нападом.

Међутим, каже да припрема "један озбиљан предмет" који би могао потрести БиХ, те да је везан за једног државног заступника којег није именовао. Такође, каже да је могао бити и угрожен уколико су његови контакти са одређеним особама откривени.

Један од неименованих саговорника који живи непосредно поред мјеста гдје се експлозија догодила, новинарима је синоћ казао да је у тренутку детонације  из своје куће погледао према мјесту експлозије и видио особу која је имала фантомку на глави како долази из правца зграде према граду.

У Оперативном центру МУП-а ТК потврдили су нам да се експлозија, засад непознате направе, догодила испред канцеларије адвоката Фарука Балијагића.

"О свему је обавјештен тужилац, увиђај је тренутно у току и више информација  о овом догађају знаће се  након увиђаја", казао нам је оперативни дежурни МУП-а ТК.

Иначе, након  експлозије букнуо је пожар који је захваљујући интервенцији Ватрогасне бригаде из Тузле убрзо угашен.  У тренутку када је букнуо пожар, у ватри и диму остали су заробљени чланови породице Бећиревић на спрату изнад Балијагићеве канцеларије, али је брзом интервенцијом ватрогасаца трагедија спријечена.

Иначе, ово је у задњих неколико година  други напад на имовину Фарука Балијагића.

Пријетећа порука

Балијагић је рекао да је у петак добио СМС у којем се с непознатог њему броја изражава саучешће за колегицу Јасмину Коричић, која је убијена у нападу у Бихаћу. Такву поруку Балијагић је схватио као пријетњу.

"Могу само рећи да је такве поруке својевремено  добијала и државна тужитељка Диана Кајмаковић", казао је Балијагић.
 
 

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

ЗЕ СДС

14.02.2015 08:35

Јуче убијена адвокатица у Бихаћу, подметнутом експозивном направом на њена врата.Кад је откључавала врата канцеларије, експлозија је усмртила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синнy Боy

14.02.2015 08:37

Како је кренуло ускоро ћемо остати без адвоката.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗЕ СДС

14.02.2015 08:49

И сам се бавим овим стварима,право,правно заступање,наплате потраживања и томе слично, и добро знам колико се добије непријатеља у том послу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

УГ

14.02.2015 13:46

А колико се пара добије ??

Name

моке

14.02.2015 09:02

Јој џабне рекламе. Цијели регион бруји о балијагићу. па ова реклама вриједи 100.000 КМ

ОДГОВОРИТЕ
Name

еееееее

14.02.2015 09:08

кад некоме кожу огуле фино им , узму дебелу провизију , али не рачунају да неки људи имају и своју правду , коју обично нико није хтио да саслуша и разуни . Битне су паре , а што је човјек уништен то не занима ни суд ни адвоката .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо , Слатина - Тузла

14.02.2015 09:15

Смеце од " цовјека " , као и " његов ментор бивси такси возац а сада правник из Бања Луке Мирнес Ајановиц тзв . политицар " ! Цитам коментаре , вјерујте ми ни у Ф.БиХ није ниста боље јер ваља " нахранити " кантоналне и федералне " министре ", Тузлом владају " папци " из Бановица , Калесије итд. тако да је нормалан и обицан цовјек , а има нас таквих , поцео мрзити зелену боју због СДА и схватите да је нормалним Босњацима а и осталим представник у Предсједниству господин Младен Иваниц а не " ридјобради " Из(м)етбеговиц !Када мозе кри.иналац Цовиц да представља поједине у Републици Српској мозе и господин Младен Иваниц представљати нас , обицне градјане који смо анационални !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анонимус

14.02.2015 10:36

На жалост Едо мало има оних и на једној и на другој страни, који размишљају као ти. Зато и јесте у БиХ горе него у паклу.

Name

Зна се

14.02.2015 11:26

Дотични адвокат Балијагић, заступа Фахрудина Радончића у предмету злоупотребе финансијске помоћи БиХ, против Бакира Изетбеговића, његове супруге, сестре (кћерке Алије Изетбеговића) и зета! Можда је случајност!

Name

љевичар бањалучанин и Тузлак

14.02.2015 12:15

Драги Едо ја сам живио дуго у Тузли. Нисам отишао због рата и националности већ због економских услова. Драго ми је да има још људи који размишљају нормално. Поздрав Тузли и Тузлацима. Волим и Борац и Слободу.

Name

РС

14.02.2015 17:35

Едо, Слатина Тузла ти изгледа подржаваш овај бомбашки напад који се десио на адвоката Балијагића. Небитно је ко је добар или лош као човјек по теби, битно је то дали ти осуђујеш такав бомбашки напад а уједно и узнемирење јавности, а својим понашањем доказујеш да не чиниш то. Тузлу потресају бомбашки напади а ти да би оправдао те бомбаше називаш неког да је смеће и по теби то изгледа допуштено да буде предмет бомбардовања. То што си истакао да Тузлом владају папци из Бановића и Калесије доказује да ви Тузлаци нисте способни да сами собом владате. Увијек су дјеца са села се борила и учила на факултетима и вјечито имала боље оцјене од ове ткз. градске дјеце. То што је неко са села незначи да је папак или сељак јер у градовима живе ментални папци и сељаци који одобравају да неко буде бомбардован само зато јер га неко сматра да је "смеће". Јадно !!!!!

Name

кок

14.02.2015 09:16

Криминал влада Балканом !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

келе

14.02.2015 09:37

Не цацкај гдје ти није мјесто. То ти је била само опомена. Мора да си неком стао на реп.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ово мало душе, е тога нема..

14.02.2015 09:48

Прикривене, неформалне, неслужбене спреге на релацији тужилац-судија-адвокат стварају чуда..!!??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геограпхy

14.02.2015 10:01

Ниси добар када браниш мафију и лопове, али још је горе кад радиш против њих. Али каква нам је држава не би ме чудило да сличних случајева не буде још више.

ОДГОВОРИТЕ
Name

валтер

14.02.2015 10:13

Које убио Милана Вукелића ?

ОДГОВОРИТЕ