Шрафцигером избо друга послије наставе

Седамнаестогодишњи Н.З., ученик Средњошколског центра "Никола Тесла" из Теслића, повријеђен је када га је након практичне наставе у школској радионици у стомак убо друг из разреда.

Република Српска 14.02.2015 | 07:46
Шрафцигером избо друга послије наставе

Након љекарске помоћи, која му је пружена у Дому здравља у Теслићу, малољетник је пребачен у добојску болницу "Свети апостол Лука", гдје је задржан на лијечењу у Служби за хирургију.

У добојској болници саопштено је да је у пријемну амбуланту Службе за хирургију у четвртак, око 13 часова, примљен пацијент Н.З. због повреда трбушног зида оштрим предметом.

"Урађена је хируршка интервенција, пацијент је стабилног здравственог стања, а тренутно је хоспитализован у Служби за хирургију", речено је у добојској болници.

У ЦЈБ Добој саопштено је да је Полицијској станици Теслић у четвртак, око подне, из тамошњег дома здравља пријављено да је у тој установи љекарску помоћ затражио седамнаестогодишњак с убодном раном на стомаку.

У полицији наводе да су службеници Полицијске станице Теслић утврдили да је између повријеђеног малољетника и његовог школског друга дошло до свађе током практичне наставе, а када су излазили из радионице, потукли су се, приликом чега је малољетник највјероватније шрафцигером друга убо у стомак.

О овом догађају обавијештен је тужилац за малољетнике Окружног тужилаштва Добој, по чијој наредби теслићки полицајци прикупљају чињенице потребне за квалификацију наведеног кривичног дјела.

Ваја Тодоровић, тужилац за малољетнике, навела је да је у овом случају јавност искључена и да по закону, због заштите интереса малољетника, на може давати никакве информације медијима те додала да ће након што у Тужилаштво стигне озљедни лист, почињено дјело бити оквалификовано.

"Надлежне институције нека раде свој посао, а ми очекујемо још информација и до тада ћемо поступати из своје надлежности", каже Славко Павловић, помоћник директора Средњошколског центра "Никола Тесла", те истиче да су у петак разговарали са родитељима оба ученика, а да ће сљедеће седмице бити одржан ванредни родитељски састанак.

Он је истакао да се спорни догађај "није десио у просторијама школе, него у радионици, која се налази на 500-600 метара удаљености од школског објекта", што ће утицати на мјере које ће бити предузете према ученицима.

"И то се није десило на настави, него након практичне наставе, када су кренули кући. Њима двојици је у првом полугодишту снижено владање због изостанака и недисциплине, али није нам било пријављено да су и раније имали неке размирице", рекао је у телефонском разговору Павловић.

Извор: Независне новине

Коментари / 0

Оставите коментар