Šrafcigerom izbo druga poslije nastave

Sedamnaestogodišnji N.Z., učenik Srednjoškolskog centra "Nikola Tesla" iz Teslića, povrijeđen je kada ga je nakon praktične nastave u školskoj radionici u stomak ubo drug iz razreda.

Republika Srpska 14.02.2015 | 07:46
Šrafcigerom izbo druga poslije nastave

Nakon ljekarske pomoći, koja mu je pružena u Domu zdravlja u Tesliću, maloljetnik je prebačen u dobojsku bolnicu "Sveti apostol Luka", gdje je zadržan na liječenju u Službi za hirurgiju.

U dobojskoj bolnici saopšteno je da je u prijemnu ambulantu Službe za hirurgiju u četvrtak, oko 13 časova, primljen pacijent N.Z. zbog povreda trbušnog zida oštrim predmetom.

"Urađena je hirurška intervencija, pacijent je stabilnog zdravstvenog stanja, a trenutno je hospitalizovan u Službi za hirurgiju", rečeno je u dobojskoj bolnici.

U CJB Doboj saopšteno je da je Policijskoj stanici Teslić u četvrtak, oko podne, iz tamošnjeg doma zdravlja prijavljeno da je u toj ustanovi ljekarsku pomoć zatražio sedamnaestogodišnjak s ubodnom ranom na stomaku.

U policiji navode da su službenici Policijske stanice Teslić utvrdili da je između povrijeđenog maloljetnika i njegovog školskog druga došlo do svađe tokom praktične nastave, a kada su izlazili iz radionice, potukli su se, prilikom čega je maloljetnik najvjerovatnije šrafcigerom druga ubo u stomak.

O ovom događaju obaviješten je tužilac za maloljetnike Okružnog tužilaštva Doboj, po čijoj naredbi teslićki policajci prikupljaju činjenice potrebne za kvalifikaciju navedenog krivičnog djela.

Vaja Todorović, tužilac za maloljetnike, navela je da je u ovom slučaju javnost isključena i da po zakonu, zbog zaštite interesa maloljetnika, na može davati nikakve informacije medijima te dodala da će nakon što u Tužilaštvo stigne ozljedni list, počinjeno djelo biti okvalifikovano.

"Nadležne institucije neka rade svoj posao, a mi očekujemo još informacija i do tada ćemo postupati iz svoje nadležnosti", kaže Slavko Pavlović, pomoćnik direktora Srednjoškolskog centra "Nikola Tesla", te ističe da su u petak razgovarali sa roditeljima oba učenika, a da će sljedeće sedmice biti održan vanredni roditeljski sastanak.

On je istakao da se sporni događaj "nije desio u prostorijama škole, nego u radionici, koja se nalazi na 500-600 metara udaljenosti od školskog objekta", što će uticati na mjere koje će biti preduzete prema učenicima.

"I to se nije desilo na nastavi, nego nakon praktične nastave, kada su krenuli kući. Njima dvojici je u prvom polugodištu sniženo vladanje zbog izostanaka i nediscipline, ali nije nam bilo prijavljeno da su i ranije imali neke razmirice", rekao je u telefonskom razgovoru Pavlović.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 0

Ostavite komentar