БЛ: Суботић погурао Борусију ка побједи!

Фудбалери Борусије Дортмунд остварили су другу узастопну победу у Бундеслиги, а покретач преокрета против Мајнца био је наш Невен Суботић – 4:2 (0:1).

Фудбал 13.02.2015 | 23:30
БЛ: Суботић погурао Борусију ка побједи!

Екипа Јиргена Клопа је тако први пут од августва везала два тријумфа и напокон изашла из зоне испадања, па сада заузима 14. место са 22 бода, исто колико има и Мајнц.

Поново је почело шокантно, вођство гостију из првог напада. Суботић и Ројс донели су преокрет на старту другог дела игре, али је само минут касније Мајнц поново изједначио.

Ипак, Патрик-Емерик Обамејанг и Нури Шахин су погоцима у последњих двадесет минута меча успели да донесу веома важна три бода свом тиму пред финиш сезоне.

Дуел је поново почео трауматично по навијаче на крцатом Сигнал Идуна Парку, пошто су гости повели већ из првог напада. Ерик Сото је казнио криминално боксовање лопте Романа Вајденфелера и са ивице казненог волеј ударцем послао лопту високим луком у небрањену мрежу.

Покушали су домаћи одмах да одговоре, конторлисали су посед и кренули са везаним нападима, али, и пред десет шутева и преко 65 одсто поседа, нису успели до одласка на одмор да стигну до изједначења.

Ипак, нису клонули духом, наставили су у истом ритму и од старта наставка, да би Невен Суботић најавио преокрет у 49. минуту. Шмелцер је добро извео корнер из левог угла, а српски репрезентативац се сјајно извио преко чувара и са петерца послао лопту у даљи угао.

Само шест минута касније, уследио је тотални преокрет. Новајлија Кевин Крампл је послао диван пâс до Марка Ројса, немачки репрезентативац ушао је у казнени, заобишао голмана гостију и рутински послао лопту у празну мрежу.

Међутим, шесдесет секудни касније уследио је нови шок. Стрелац првог гола за Мајнц Сото је одложио лопту до Јаника Малија на ивици казненог, а овај је смирено наместио и сместио је иза леђа Вајденфелера.

Али, ни овога пута, момци Јиргена Клопа нису се дали. Наставили су да играју на исти начин, држали су лопту у ногама и претили готово и сваког напада, а награда за такав приступ стигла је у 71. минуту, у виду новог вођства.

Марко Ројс се сада нашао у улози асистента и то на какав начин. Добио је лопту тик уз аут линију, на четрдесетак метара од гола гостију и онда спектакуларним пасом спољном пронашао Обамејанга, а репрезентативац Габона се одлично снашао и провукао лопту до мреже.

Тачку на меч ставио је везиста Нури Шахин, седам минута касније, када је био најсналажљивји после слободног ударца за потврду новог тријумфа и боље дане за актуелног вице шампиона Немачке.

Бундеслига, 21. коло:
Петак:
Борусија Дортмунд - Мајнц 4:2 (0:1)
(Суботић 49, Ројс 55, Аубамејанг 71, Сахин 78 - Сото 1, Мали 56)

Субота:
15.30 Бајерн Минхен - Хамбург
15.30 Вердер - Аугсбург
15.30 Хофенхајм - Штутгарт
15.30 Бајер Леверкузен - Волфсбург
15.30 Менхенгладбах - Келн
18.30 Ајнтрах Франкфурт - Шалке

Недеља:
15.30 Херта - Фрајбург
17.30 Хановер - Падерборн

Коментари / 0

Оставите коментар