BL: Subotić pogurao Borusiju ka pobjedi!

Fudbaleri Borusije Dortmund ostvarili su drugu uzastopnu pobedu u Bundesligi, a pokretač preokreta protiv Majnca bio je naš Neven Subotić – 4:2 (0:1).

Fudbal 13.02.2015 | 23:30
BL: Subotić pogurao Borusiju ka pobjedi!

Ekipa Jirgena Klopa je tako prvi put od avgustva vezala dva trijumfa i napokon izašla iz zone ispadanja, pa sada zauzima 14. mesto sa 22 boda, isto koliko ima i Majnc.

Ponovo je počelo šokantno, vođstvo gostiju iz prvog napada. Subotić i Rojs doneli su preokret na startu drugog dela igre, ali je samo minut kasnije Majnc ponovo izjednačio.

Ipak, Patrik-Emerik Obamejang i Nuri Šahin su pogocima u poslednjih dvadeset minuta meča uspeli da donesu veoma važna tri boda svom timu pred finiš sezone.

Duel je ponovo počeo traumatično po navijače na krcatom Signal Iduna Parku, pošto su gosti poveli već iz prvog napada. Erik Soto je kaznio kriminalno boksovanje lopte Romana Vajdenfelera i sa ivice kaznenog volej udarcem poslao loptu visokim lukom u nebranjenu mrežu.

Pokušali su domaći odmah da odgovore, kontorlisali su posed i krenuli sa vezanim napadima, ali, i pred deset šuteva i preko 65 odsto poseda, nisu uspeli do odlaska na odmor da stignu do izjednačenja.

Ipak, nisu klonuli duhom, nastavili su u istom ritmu i od starta nastavka, da bi Neven Subotić najavio preokret u 49. minutu. Šmelcer je dobro izveo korner iz levog ugla, a srpski reprezentativac se sjajno izvio preko čuvara i sa peterca poslao loptu u dalji ugao.

Samo šest minuta kasnije, usledio je totalni preokret. Novajlija Kevin Krampl je poslao divan pâs do Marka Rojsa, nemački reprezentativac ušao je u kazneni, zaobišao golmana gostiju i rutinski poslao loptu u praznu mrežu.

Međutim, šesdeset sekudni kasnije usledio je novi šok. Strelac prvog gola za Majnc Soto je odložio loptu do Janika Malija na ivici kaznenog, a ovaj je smireno namestio i smestio je iza leđa Vajdenfelera.

Ali, ni ovoga puta, momci Jirgena Klopa nisu se dali. Nastavili su da igraju na isti način, držali su loptu u nogama i pretili gotovo i svakog napada, a nagrada za takav pristup stigla je u 71. minutu, u vidu novog vođstva.

Marko Rojs se sada našao u ulozi asistenta i to na kakav način. Dobio je loptu tik uz aut liniju, na četrdesetak metara od gola gostiju i onda spektakularnim pasom spoljnom pronašao Obamejanga, a reprezentativac Gabona se odlično snašao i provukao loptu do mreže.

Tačku na meč stavio je vezista Nuri Šahin, sedam minuta kasnije, kada je bio najsnalažljivji posle slobodnog udarca za potvrdu novog trijumfa i bolje dane za aktuelnog vice šampiona Nemačke.

Bundesliga, 21. kolo:
Petak:
Borusija Dortmund - Majnc 4:2 (0:1)
(Subotić 49, Rojs 55, Aubamejang 71, Sahin 78 - Soto 1, Mali 56)

Subota:
15.30 Bajern Minhen - Hamburg
15.30 Verder - Augsburg
15.30 Hofenhajm - Štutgart
15.30 Bajer Leverkuzen - Volfsburg
15.30 Menhengladbah - Keln
18.30 Ajntrah Frankfurt - Šalke

Nedelja:
15.30 Herta - Frajburg
17.30 Hanover - Paderborn

Komentari / 0

Ostavite komentar