Власт неспособна за провођење реформи

Сједница Народне супштине Републике Српске о европској опредјељености и неопходним реформама БиХ на путу ка Европској Унији беспотребно је трошење времена и скретање пажње са стварних проблема, сматрају опозиционе странке и истичу да постојећа власт неће бити способна за спровођење реформи, истакнуто је у емисији „Изазови“ БН телевизије.

Република Српска 14.02.2015 | 07:31
Власт неспособна за провођење реформи

Власт покушава да убиједи народ да је стање у земљи добро, што није тачно, каже посланик СДС-а Томица Стојановић и истиче да се само домаћинским односом могу створити услови да се стање поправи, те изражава сумњу да је власт способна да се ухвати у коштац са потребним реформама.

„Ја мислим да ова власт није спремна да проведе те реформе. Сви морају бити посматрани и усмјеравани у неком квалитетном смјеру“, сматра посланик СДС-а Томица Стојановић.

„Погледајте производњу у 2011., 2012. години или неке раније године па ћете видјети да је у том неком цијелом периоду између осталог и производња смањена, а да не говорим о другим макроекономским показатељима који су најгори у региону“, каже посланик НДП-а Крсто Јандрић.

С друге стране, посланик ДНС-а Споменка Стевановић признаје да стање у земљи није добро, али да треба истаћи и позитивне ствари.

„Ова Влада је до 2006. године много добрих потеза имала. До 2008. године ми смо имали запажен привредни раст. 2008. године дошло је до свјетске економске кризе и све је то заустављено. Прошле године смо имали поплаве. То су све ствари на које нисмо могли да утичемо. И заиста није правдање“.

„Изјава је била усаглашена од лидера политичких партија. Одговорност сваког лидера је била да ли ће је потписати или не. Након тога не видим разлога зашто смо имали потребе за ову сједницу. Изгубили смо неких седам, осам сати који по мени нису били потребни, а с друге стране смо скренули јавност са оних кључних проблема“, истиче посланик ПДП-а Славиша Марковић.

„Мислим да је предсједник Милорад Додик желио да направи једну представу из једног разлога. Он је задњих осам, девет година навикао да први вуче потезе, да се представља јавности као неко ко брани Републику Српску. Овога пута се десило нешто супротно. Први потез су повукли СДС, ПДП, НДП и предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић и та иницијатива је кренула са потпуно друге стране, односно од Покрета за промјене. Ненавикнут на такве догађаје господин Додик је желио да то преокрене мало у своју корист и управо ова скупштина је само због тога се десила“, сматра Томица Стојановић, посланик СДС-а.

„Апсолутно сувишна, поготово ако, ко је имао прилику да прати дискусије на тој сједници, видјело се да је то био покушај једне представе“, закључује Крсто Јандрић, посланик НДП-а у Народној скупштини Републике Српске.

(БН ТВ)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Остоја

13.02.2015 22:14

Томица Стојановиц и Слависа Марковиц говоре о реформама а као раднуици админустративне слузбе града Бијељина нису ниста уцинили да се тај административни апарат смањи. Према стандардима броја становника које опслузује та администравија би требала да има до 150 запослених. Тренутно та административна фабрика запосљава око 400 ако не и висе лица. О којој привреди они прицају а сами у опстинској администрацији владају непотизмом

ОДГОВОРИТЕ
Name

тајци

14.02.2015 08:30

Господине Остоја..вјероватно сте велики симпатизер владајуце структуре док тако говорите...вјероватно те исте реформе ви спроводите у цитавој Републици Српској...па овако лијепо зивимо...

Name

семберац

13.02.2015 23:01

Марковиц је будуцност Бијељине и Семберије.

ОДГОВОРИТЕ