Vlast nesposobna za provođenje reformi

Sjednica Narodne supštine Republike Srpske o evropskoj opredjeljenosti i neophodnim reformama BiH na putu ka Evropskoj Uniji bespotrebno je trošenje vremena i skretanje pažnje sa stvarnih problema, smatraju opozicione stranke i ističu da postojeća vlast neće biti sposobna za sprovođenje reformi, istaknuto je u emisiji „Izazovi“ BN televizije.

Republika Srpska 14.02.2015 | 07:31
Vlast nesposobna za provođenje reformi

Vlast pokušava da ubijedi narod da je stanje u zemlji dobro, što nije tačno, kaže poslanik SDS-a Tomica Stojanović i ističe da se samo domaćinskim odnosom mogu stvoriti uslovi da se stanje popravi, te izražava sumnju da je vlast sposobna da se uhvati u koštac sa potrebnim reformama.

„Ja mislim da ova vlast nije spremna da provede te reforme. Svi moraju biti posmatrani i usmjeravani u nekom kvalitetnom smjeru“, smatra poslanik SDS-a Tomica Stojanović.

„Pogledajte proizvodnju u 2011., 2012. godini ili neke ranije godine pa ćete vidjeti da je u tom nekom cijelom periodu između ostalog i proizvodnja smanjena, a da ne govorim o drugim makroekonomskim pokazateljima koji su najgori u regionu“, kaže poslanik NDP-a Krsto Jandrić.

S druge strane, poslanik DNS-a Spomenka Stevanović priznaje da stanje u zemlji nije dobro, ali da treba istaći i pozitivne stvari.

„Ova Vlada je do 2006. godine mnogo dobrih poteza imala. Do 2008. godine mi smo imali zapažen privredni rast. 2008. godine došlo je do svjetske ekonomske krize i sve je to zaustavljeno. Prošle godine smo imali poplave. To su sve stvari na koje nismo mogli da utičemo. I zaista nije pravdanje“.

„Izjava je bila usaglašena od lidera političkih partija. Odgovornost svakog lidera je bila da li će je potpisati ili ne. Nakon toga ne vidim razloga zašto smo imali potrebe za ovu sjednicu. Izgubili smo nekih sedam, osam sati koji po meni nisu bili potrebni, a s druge strane smo skrenuli javnost sa onih ključnih problema“, ističe poslanik PDP-a Slaviša Marković.

„Mislim da je predsjednik Milorad Dodik želio da napravi jednu predstavu iz jednog razloga. On je zadnjih osam, devet godina navikao da prvi vuče poteze, da se predstavlja javnosti kao neko ko brani Republiku Srpsku. Ovoga puta se desilo nešto suprotno. Prvi potez su povukli SDS, PDP, NDP i predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i ta inicijativa je krenula sa potpuno druge strane, odnosno od Pokreta za promjene. Nenaviknut na takve događaje gospodin Dodik je želio da to preokrene malo u svoju korist i upravo ova skupština je samo zbog toga se desila“, smatra Tomica Stojanović, poslanik SDS-a.

„Apsolutno suvišna, pogotovo ako, ko je imao priliku da prati diskusije na toj sjednici, vidjelo se da je to bio pokušaj jedne predstave“, zaključuje Krsto Jandrić, poslanik NDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

(BN TV)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Ostoja

13.02.2015 22:14

Tomica Stojanovic i Slavisa Markovic govore o reformama a kao radnuici adminustrativne sluzbe grada Bijeljina nisu nista ucinili da se taj administrativni aparat smanji. Prema standardima broja stanovnika koje opsluzuje ta administravija bi trebala da ima do 150 zaposlenih. Trenutno ta administrativna fabrika zaposljava oko 400 ako ne i vise lica. O kojoj privredi oni pricaju a sami u opstinskoj administraciji vladaju nepotizmom

ODGOVORITE
Name

tajci

14.02.2015 08:30

Gospodine Ostoja..vjerovatno ste veliki simpatizer vladajuce strukture dok tako govorite...vjerovatno te iste reforme vi sprovodite u citavoj Republici Srpskoj...pa ovako lijepo zivimo...

Name

semberac

13.02.2015 23:01

Markovic je buducnost Bijeljine i Semberije.

ODGOVORITE