Партизан без замјене за Шкулетића!

Партизан не може никог да доведе и кад има новац! Којић и Шапоњић једини нападачи у Николићевом тиму. Последњег дана прелазног рока у Србији црно-бели нису нашли замену Петру Шкулетићу, тако да ће тренер у други део првенства ући са старим снагама.

Фудбал 14.02.2015 | 16:40
Партизан без замјене за Шкулетића!

Апсурд за апсурдом у Хумској 1! Не само да су у размаку од пет дана остали без двојице најефикаснијих играча екипе, него црно-бели нису успели да доведу ниједну замену Данку Лазовићу и Петру Шкулетићу, па ће у други део првенства дефинитивно ући значајно ослабљени и - како рече потпредседник Милорад Вучелић - ставити освајање титуле на коцку.

Последњег дана прелазног рока на територији Србије, после реализованог трансфера Шкулетића у московску Локомотиву који им је омогућио да располажу сумом од 3.200.000 евра (800.000 припало менаџеру на име провизије), челници Партизана успели су да ураде све супротно од оног што су најавили. Рекли су да ће довести једног (а можда и двојицу) шпицева, а на крају ни тај посао нису успели да реализују. Преговори са литванским репрезентативцем Дејвидасом Матулевичијусом нису ни почели, јер за његов ангажман није био тренер Марко Николић, који је инсистирао код управе да, кад су му већ продали две ударне игле, макар изабре нападача по својој жељи. И ту је дошло до сукоба са појединим челницима клуба који нису могли (или желели) да испоштују захтеве шефа струке, па су његове идеје остале замрзнуте.

Као последица таквих односа Партизан са само двојицом нападача улази у пролећни део првенства. Од петорице, колико их је имао летос, после продаје Шкулетића, одласка Лазовића и позајмице Исмаила Бека Фофана, дошао је у ситуацију да рачуна само на Немању Којића и Ивана Шапоњића.

Уз, чини се, оправдану бојазан навијача: шта ће се десити ако неко од њих добије картоне или га - не дај Боже - задеси повреда.

У таквим околностима, сва је прилика да ће Николић морати да одустане од намере да форсира формацију са двојицом нападача, па ће Парни ваљак на пролеће дејствовати у систему 4-2-3-1, у коме ће Немања Којић бити први избор, а 18-годишњи Иван Шапоњић га мењати с клупе за резерве.

Коментари / 0

Оставите коментар